DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Angela Merkel’den Türkiye ve Avrupa Birliği  açıklaması

Angela Merkel’den Türkiye ve Avrupa Birliği açıklaması

Almanya Devlet Başkanı Angela Merkel, sığınmacı konusunda AB ile Türkiye’nin anlaşmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Almanya Devlet Başkanı Angela Merkel, sığınmacı konusunda Türkiye ve Avrupa Birliği’nin anlaşmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

Bu anlaşma büyük önem taşıyor

merkelAvrupa Birliği ve Türkiye’nin sığınmacı konusunda anlaşmalarının çok önemli olduğunu vurgulayan Angela Merkel, konu ile ilgili CDU-TV’ye açıklamalarda bulundu. Angela Merkel gelecek aylarda imzalanacak olan anlaşmanın büyük önem taşıdığının bir kez daha altını çizdi. Angela Merkel internet üzerinden yayın yapan televizyon kanalı CDU-TV’ye verdiği bilgilerde sığınmacıların ülkelerini terk ediş sebeblerinin çözüm yolunu ve git gide büyüyen insan kaçakçılığının nasıl önüne geçilebileceği konusunda bu anlaşmanın imzalanması ile giderilebileceğini ifade etti.Almanya Devlet Başkanı Angela Merkel,  ”İnsanları ticaret öğesi olarak gören, hayatları tehlikeye atılan yasa dışı insan kaçakçılığını önlemek istiyorsak bunun başka yolu yok. Köken ülkelerle konuşmak, oralara kalkınma yardımları sunulmalı. Türkiye ile yaptığımız gibi insanların ülkelerinin yakınında insana yaraşır koşullara sahip olmaları için mültecilere yardım sağlamak zorundayız” dedi.