DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Peçeli kadını almayan otobüs şoförüne büyük ceza

Peçeli kadını almayan otobüs şoförüne büyük ceza

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletine bağlı Emden şehrinde bir otobüs şoförü, peçeli bir kadını defalarca otobüse almadığı için ceza aldı. Polisin verdiği bilgiye göre bunun üzerine peçeli kadının kocası suç ve idari ceza işlemlerinin başlatılması için başvuruda bulundu. Aynı zamanda hamile olan kadının kocası aynı zamanda otobüs işletmesi hakkında da suç duyurusunda bulundu. OTOBÜS ŞOFÖRÜ HAMİLE

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletine bağlı Emden şehrinde bir otobüs şoförü, peçeli bir kadını defalarca otobüse almadığı için ceza aldı. Polisin verdiği bilgiye göre bunun üzerine peçeli kadının kocası suç ve idari ceza işlemlerinin başlatılması için başvuruda bulundu. Aynı zamanda hamile olan kadının kocası aynı zamanda otobüs işletmesi hakkında da suç duyurusunda bulundu.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ HAMİLE KADINA 10 BİN EURO CEZA ÖDEYEBİLİR

Otobüs şoförünün 10 bin Euro’yu geçmeyecek miktarda bir para cezasına çarptırılacağından yola çıkılıyor. Miktarın belirlenmesinde olayın orantısı önemli rol oynayacak. Bunun için hem otobüs şoförü hem de otobüs işletmesi sorguya çekilecek.

OTOBÜS İŞLETMESİ ÇARŞAFLI KADINDAN ÖZÜR DİLEDİ

Bununla birlikte otobüs işletmesinden yaşanan olaydan dolayı bir itiraf geldi. Belediye için çalışan özel işletme otobüs şoförünün tavrının hatalı olduğunu kabul etti. İşletme, şoförün bilgisizlikle hareket ettiğini ifade etti ve böyle bir olayın bir daha vuku bulmayacağı sözünü verdi.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÜVENLİK GEREKÇESİYLE KADINI YOLDA BIRAKMIŞ

Otobüs şoförü ise çarşaflı kadını yolda bırakmasına gerekçe olarak güvenlik sebeplerini gösterdi. Geçtiğimiz yıl da başkent Berlin’de 14 yaşında bir kız tramvay şoförünün kendisini başörtüsü taşıdığından dolayı almadığını ileri sürmüştü. Ancak daha sonra genç kızın başörtüsünden dolayı değil, elindeki döneri yediğinden dolayı içeri alınmadığı ortaya çıkmıştı. Almanya’da toplu taşıma araçlarında yemek yemek yasak. Ancak bu yasağın her zaman denetlenmediği de biliniyor.

AVRUPA ADALET DİVANI’NIN KARARI BAŞÖRTÜLÜ KADINLARIN GELECEĞİNİ ZORLAŞTIRACAK

Avrupa Birliği’nin üst mahkemesi Avrupa Adalet Divanı‘nın son kararı ile Avrupa’da yaşayan başörtülü kadınların hayat standartlarını ileriki yıllarda da düşürecek bir gelişmenin önünü açmıştı. Adalet Divanı,bayanların mesai saatlerinde başörtü takıp takmamaları konusunda verilen ilk kararda, işverenlerin bunu yasaklayabileceği kararını verdi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de ise bir öğretmen, başörtüsü taşıdığından dolayı mesleğini ifa edemediği için açtığı tazminat davasını kazanmıştı.