DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
ABD gidenler için yeni dönem! Sosyal medya hesapları bildirilecek

ABD gidenler için yeni dönem! Sosyal medya hesapları bildirilecek

Son dönemde artan terör olaylarından sonra ABD’ye girişlerde kişisel sosyal medya hesapları bildirilmesi zorunlu hale geliyor. Artık Amerika’ya gitmek isteyenlerden vize başvurusu yaparken yeni bilgiler istenecek.Yeni gelen düzenlemeyle birlikte Amerika Birleşik Devletleri‘ne gitmek isteyen kişiler vize başvurusu yaparken kullandığı Facebook, Twitter, YouTube, Linkedln, Tumblr, Vk ve GitHub gibi sosyal medya hesaplarının linklerini teker teker elçiliğe bildirecek. Şimdilik

Son dönemde artan terör olaylarından sonra ABD’ye girişlerde kişisel sosyal medya hesapları bildirilmesi zorunlu hale geliyor. Artık Amerika’ya gitmek isteyenlerden vize başvurusu yaparken yeni bilgiler istenecek.Yeni gelen düzenlemeyle birlikte Amerika Birleşik Devletleri‘ne gitmek isteyen kişiler vize başvurusu yaparken kullandığı Facebook, Twitter, YouTube, Linkedln, Tumblr, Vk ve GitHub gibi sosyal medya hesaplarının linklerini teker teker elçiliğe bildirecek. Şimdilik zorunlu olmayan bu uygulama ilerleyen zamanlarda zorunlu hale getirilebilir.ABD Sosyal MedyaElçiliğe bildirilen sosyal medya hesapları teker teker incelenecek. Kişinin paylaşımları ve arkadaşları incelenecek. Kişinin profillerinde şüpheli bir durum bulunması halinde ABD’ye girişi engellenecek ve vize verildiyse iptal edilecek.Şimdilik isteğe bağlı uygulama aktif halde olmasına rağmen henüz resmi bir açıklama ile duyurulmadı.

TRUMP BÜYÜK TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİYLE BİR ARAYA GELMİŞTİ

Müslüman karşıyı olarak bilinen ABD’nin yeni başkanı Donald Trump geçtiğimiz günlerde Apple, Google, Uber ve WordPress şirketleriyle bir araya gelmişti. Yeni başkanın isteğini şirketler geri çevirmişti.Apple şirketi konuyla ilgili Buzzfeed sitesinden şu açıklamayı yapmıştı; “Biz insanlara neye taptıklarından, neyi beğendiklerinden, neyi sevdiklerinden bağımsız bir biçimde davranılmasından yanayız. Bize bu konuda resmi bir talep gelmedi, ancak biz böyle bir sistemin oluşturulmasına karşıyız.”Google tarafından yapılan açıklamada ise, Beyaz Saray’dan böyle bir isteğin gelmediğini, ancak gelmesi durumunda da böyle bir isteği kabul edilemeyeceğini bildirdi.Uber tarafından yapılan açıklamada ise, Donald Trump’un müslümanların verilerini izleme talebine hayır cevabı geldi.Daha öncede Microsoft, Facebook, Twitter ve WordPress, Trump’ın “Müslüman çalışanları kayıt altına alma” vaadini geri çevirmişti.