DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Akciğeri temizleyen en iyi besinler

Akciğeri temizleyen en iyi besinler

ZENCEFİL Yüksek derecede antioksidan içeren zencefil, akciğerlerin temizlenmesinde büyük rol oynamaktadır. Akciğere zarar verebilecek şeyleri atmaya yardımcı olan zencefili direk olarak tüketebilir ya da çayını da içebilirsiniz.

1

ZENCEFİL

Yüksek derecede antioksidan içeren zencefil, akciğerlerin temizlenmesinde büyük rol oynamaktadır. Akciğere zarar verebilecek şeyleri atmaya yardımcı olan zencefili direk olarak tüketebilir ya da çayını da içebilirsiniz.3

SARIMSAK

Sarımsakta zencefil gibi yüksek derecede antioksidan içerir ve bunun yanı sıra içerisinde alisin kimyasalı bulundurur. Bu sayede akciğerin temizlenmesine karşı büyük yararı vardır.

4

OKALİPTÜS

İçerisinde bulundurduğu yağlar ve doğal bir antibiyotik olmasının sayesinde akciğer enfeksiyonlarına karşı korur. Ayrıca kanın çoğalmasına yardımcı olur. Akciğerin yanı sıra bronşit ve sinüzit tedavisinde kullanılabilmektedir.6

EKİNEZYA

Ekinezya bitkisinin kökleri akciğer enfeksiyonlarına karşı koruma görevi yapar. Aynı zamanda öksürük ve soğuk algınlığı tedavisinde kullanılır.

Carob

KEÇİBOYNUZU

Suda kaynatılan 5 tane keçiboynuzu özellikle sigara kullanan kişiler için akciğeri korumada oldukça faydalıdır.

9

EBEGÜMECİ

Bir tutam ebegümecini kaynar suda kaynatınız. Aradan geçen 5-6 saat sonra aç karnına olmak şartı ile 1 bardak kadar tüketilir. Yine sigara kullanan kişilerde de yararlıdır. Ayrıca balgam attırma da ve akciğer kanserine karşı korumada faydalı bir besindir.

10

LİMON

Eğer sigarayı bırakmaya karar verdiyseniz akciğerlerinizi temizlemeye yardımcı olacak en iyi yöntemlerden birisi. 2 limonun suyunu 1 buçuk su bardağı suya ekleyerek sabahları aç karnına içiniz.

11

GREYFURT

Solunum sistemini düzenleyen greyfurt ve havucu her gün aynı öğünlerde aynı miktarda tüketmeye özen gösterin.

12

YABAN MERSİNİ

Uyku öncesinde 2 bardak yabanmersini tüketmeniz sizi rahatlatacaktır.

13

KIZILCIK SUYU

Akciğerde oluşan enfeksiyona karşı bakterileri ve toksitleri yok etmeye yardımcı olur.