DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Almanya’nın ardından bir skandal da Hollanda’dan!

Almanya’nın ardından bir skandal da Hollanda’dan!

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na Almanya’nın ardından bir skandal da Hollanda’dan geldi. Almanya’daki programı iptal edilen Çavuşoğlu’na Hollanda’dan kötü haber geldi. Geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Almanya’daki programı iptal edilmişti. Almanya’nın bu iptal kararının ardından Hollanda’da Mevlüt Çavuşoğlu’nun programını iptal etti. Hollanda’nın iptal kararı basında son dakika olarak duyurdu. ANP’de yer alan haberde, Mevlüt Çavuşoğlu’nun

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na Almanya’nın ardından bir skandal da Hollanda’dan geldi. Almanya’daki programı iptal edilen Çavuşoğlu’na Hollanda’dan kötü haber geldi.

Geçtiğimiz günlerde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Almanya’daki programı iptal edilmişti. Almanya’nın bu iptal kararının ardından Hollanda’da Mevlüt Çavuşoğlu’nun programını iptal etti. Hollanda’nın iptal kararı basında son dakika olarak duyurdu. ANP’de yer alan haberde, Mevlüt Çavuşoğlu’nun Rotterdam’da yapacağı referandum programı iptal edildiği bilgisi verildi.

Almanya’nın ardından bir skandal da Hollanda’dan!

ANP haber ajansı konu ile ilgili olarak Rotterdam Belediye Başkanı Ahmet Ebutalib’in gönderdiği mektubundaki önemli yerlerden alıntılara yer verdi. Mektupta mitingin düzenleneceği mekanının sahibinin verdiği izni geri çektiğini aktardı. Önceki gün ise Hamburg’daki referandum etkinliği, yangın alarmındaki eksikler nedeni ile iptal edilmişti. Fakat Mevlüt Çavuşoğlu programının iptal olmasına rağmen konuşmasını dün Hamburg’daki Türk Başkonsolosluğu’nun rezidansında gerçekleştirdi.

Almanya'nın ardından bir skandal da Hollanda'dan

Mevlüt Çavuşoğlu ve Sigmar Gabriel görüşmesi

İki ülke arasındaki toplantı krizinin ardından düzenlenen Mevlüt Çavuşoğlu ve Sigmar Gabriel görüşmesi sona erdi. Önemli görüşmede neler konuşuldu?

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve mevkidaşı Sigmar Gabriel toplantı krizinin sonrasında bir araya geldi. İkili bu önemli görüşmesi yaklaşık 1,5 saat sürdü. Almanya’nın başkenti Berlin’deki görüşme sonrası Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel görüşmeye ilişkin açıklama yaptı. Sigmar Gabriel, Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte iki ülke arasındaki ilişkilerin düzeltilmesi için bir anlaşmaya vardıklarını belirtti. Sigmar Gabriel 1,5 saat süren görüşme ile ilgili yaptığı basın açıklamasında Mevlüt Çavuşoğlu’yla yaptığı görüşmenin ‘İyi, dürüst ve dostça’ geçtiğini ifade etti.

“Gerilim hem Almanya’ya hem Türkiye’ye zarar verir”

Alman bakan Sigmar Gabriei, Nazi döneminin örnek alarak yapılan kıyaslamanın Almanya’nın önemli noktası olduğunu söylerken, “Gerilim hem Almanya’ya hem Türkiye’ye zarar verir” dedi. Zor dönemlerden geçerken “iyi ilişkilere sahip olmanın önemli olduğuna” vurgu yaptı. Ve “Hem ben hem de Türk meslektaşım, normalliğe dönüş istiyor” dedi.