DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Barack Obama’dan DAEŞ açıklaması

Barack Obama’dan DAEŞ açıklaması

Obama, DAEŞ’in bir çok saldırıda daha bulunacağını ifade ederken, Müslüman toplumlarla daha iç içe çalışması gerektiğini açıkladı.

NATO zirvesinin ardından ilk açıklama Amerika Devlet Başkanı Barack Obama’dan geldi. Obama, DAEŞ’in bir çok saldırıda daha bulunacağını ifade ederken, Müslüman toplumlarla daha iç içe çalışması gerektiğini açıkladı.Geçtiğimiz günlerde Polonya’nın başkenti Varşova’da 28 ülkenin katılımı ile NATO zirvesi düzenlendi. NATO zirvesinin ardından ilk açıklama Amerika Devlet Başkanı Barack Obama’dan geldi. Barack Obama, DAEŞ konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Obama düzenlediği basın toplantısında Müslüman toplumlarla daha yakın temaslar kurulmasına dikkat çekti.Dallas’ta 11 polisi hedef alan ve 5 polisin yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin ise “Dallas’taki saldırıları düzenleyen çıldırmış bir kişi ve onun gibilerin hareketleri ABD’yi, Afrika kökenli Amerikalıları ve Amerikalı Müslümanları temsil etmiyor.” şeklinde konuştu.Amerika Devlet Başkanı Barack Obama konuşmasına “ABD’de müthiş bir kutuplaşma olduğu ve 1960’lardaki duruma dönüldüğü doğru değil. Ayaklanmalar görmüyorsunuz, polis barışçıl gösteriler yapanların peşinde değil.” sözleriyle devam etti. Obama bir kez daha silah kontrolü konusunda çağrıda bulundu.

Barack Obama’dan DAEŞ açıklaması

Barack Obama son zamanlarda çokça meydana gelen terör saldırıları ve yaşanan krizlere dikkat çekti. Meydana gelen bu krizlerin ABD, Kanada, Fransa, Belçika ve Türkiye’nin büyük derecede etkilendiğini ifade etti.Barack Obama, NATO üyesi olarak bulunan tüm müttefiklerini koruma ve terör örgütleriyle mücadele konusunda net bir kararda olduğunu belirtti. Bunun yanı sıra ise tüm müttefiklerin DAEŞ ile mücadele konusunda katkıda bulunduğunu da ekledi.DAEŞ’in son zamanlardaki toprak kaybetmesinin ardından çok daha fazla terör saldırılarında bulunacağına dikkat çekti. Bu konu ile ilgili önemli uyarılar da bulundu. Bu zamanlar da istihbarat ve koordinasyonun iki katına çıkarılmasını belirtirken, bu süreç içerisinde Müslüman toplumlarla daha yakın temas halinde kalınmasını istedi. Son olarak ise Amerika Devlet Başkanı Barack Obama,  “Irak,Suriye,Libya DAEŞ’in güçlendiği diğer yerlerde ne kadar başarılı olursak, DAEŞ de o kadar zayıflar ve kaynakları azalır.” sözlerini kullandı.