DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fentanil, Kanada’da 13 kişinin daha canını aldı

Fentanil, Kanada’da 13 kişinin daha canını aldı

Kanada’nın Bristish Columbia eyaletinde yaşayan 13 kişi aşırı dozda fentanil kullanımından dolayı hayatını kaybetti. Kanada’nın Bristish Columbia eyaletinde bulunan Vancouver kentinde saldırı sonrası 13 kişiden 9’unun yaşamını yitirdiği öğrenildi. \r\n\r\n

Kanada’nın Bristish Columbia eyaletinde yaşayan 13 kişi aşırı dozda fentanil kullanımından dolayı hayatını kaybetti. Kanada’nın Bristish Columbia eyaletinde bulunan Vancouver kentinde 13 kişiden 9’unun yaşamını yitirdiği öğrenildi.Geçtiğimiz perşembe gününün gecesinde 13 kişinin yasa dışı olarak fentanil kullandığı ve bu aşırı dozdan dolayı hayatlarını kaybettikleri öğrenildi.Vancouver Polis Şefi Adam Palmer ve Belediye Başkanı Gregor Robertson yaptıkları basın açıklamasında son zamanlarda uyuşturucuya olan bağımlılığın arttığını ve fentanil krizinin gün geçtikçe ciddi derecede tehlikeye girdiğini belirttiler. Bununla ilgili yardım isteyen yetkililer ‘Bu durum insanlıktan uzak bir noktaya geldi.’ dedi.Durum ciddiyetini belirtmek için ve yardıma ihtiyaç duyduklarını göstermek isteyen Palmer, “Bir günde başka bir nedenden ölen 9 kişi olduğunu hayal edebiliyor musunuz? Bu krizi çözmek için uzun vadeli bir stratejiye ihtiyacımız var.” dedi.Geçtiğimiz ayda bu aşırı uyuşturucu dozundan dolayı 35 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen Palmer, ciddi tedavi yöntemlerine ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Kanada'da 13 fentanil ölümü

 FENTANİL NEDİR?İlk kez 1950’lerin başında Belçika’da tıbbi çalışmalar sonucu bulunan fentanil, tıpta morfinden 80 kat, meperidinden 500 kat daha daha güçlü bir uyuşturucu olarak biliniyor.Sadece Vancouver’da bu yıl şimdiye kadar aşırı dozda fentanil kullanımından 159 kişi hayatını kaybetti.Polis kayıtlarına göre, British Columbia eyaleti genelinde, Çin’den yasa dışı yollarla getirilen sahte fentanil yüzünden ocak-kasım aylarında 657 kişi öldü.