DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
François Hollande’den Trump’a dostluk mesajı

François Hollande’den Trump’a dostluk mesajı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ABD’nin yeni seçilen başkanı Donald Trump’ı arayarak tebrik etti ve “birlikte çalışma arzularını” dile getirdi.\r\n

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ABD’nin yeni seçilen başkanı Donald Trump’ı arayarak tebrik etti ve “birlikte çalışma arzularını” dile getirdi.ABD’de yapılan büyük seçim sonrası başkanlığa seçilen Cumhuriyetçi Parti başkanı Donald Trump tüm dünyanın en çok konuştuğu isimler arasına girdi. Çok sayıda önemli isimler Donald Trump’ı arayarak tebrik etti. Kimileri Donald Trump’ın seçilmesinden memnun olsa da kimileri de endişe duyduklarını ifade ettiler. Donald Trump’ı tebrik eden isimler arasında Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’de dahil oldu.

François Hollande’den dostluk mesajı

François Hollande ve Donald Trump’ın yaptığı görüşme ile ilgili Elysee Sarayı’ndan açıklama geldi. Elysee Sarayı Cumhurbaşkanı Hollande’nin Donald Trump’ı arayarak tebrik ettiğini açıkladı. İkili arasında geçen diyalogda ülkeler arasındaki ilişkilerin en üst seviyeye çıkarılması gerektiğininde vurgusu yapıldı. Hollande’nin başkanlık seçimlerini kazana Donald Trump’a ‘birlikte çalışma arzularını’ dile getirdi. Telefon görüşmesinde tebriğin yanı sıra terörle mücadele, Irak, Suriye ve Ukrayna’daki gelişmeler ile Paris İklim Sözleşmesi gibi konularda ele alındı.

Rusya’dan bomba Donald Trump açıklaması

Amerika’da yapılan büyük başkanlık seçimlerini Cumhuriyetçi Parti başkanı Donald Trump’ın kazanması ile ilgili Rusya’dan bomba açıklama geldi.Amerika, Hillary Clinton ve Donald Trump yarışında Donald Trump’ı seçerek onu başkan ilan etti. Dünya basının büyük yer tutan bu durum ile ilgili bir çok ülke ve önlemli isimlerden açıklama geldi. Kimi bu durumun bir felaket olduğunu kimi de bundan duydukları memnuniyeti ifade etti. Son olarak konu ile ilgili Rus Ortodoks Kilisesi (Moskova Patrikhanesi)’nden açıklama geldi.

Rusya, Donald Trump’ın seçilmesinden memnun!

rusyaRusların büyük çoğunluğunun mensup olduğu Rus Ortodoks Kilisesi, Donald Trump’ın başkan olarak seçilmesinden memnun olduklarını belirtti. Moskova Patrikhanesi Kiliseler Arası İlişkiler Bölümü Başkanı Metropolit İlarion’ın yaptığı açıklamada önemli ifadeler yer aldı. Metropolit İlarion, Donald Trump’ın başkan seçilmesinin terörizme karşı kurulması düşünülen uluslararası koalisyon konusunda umut verdiğinin altını çizdi. Seçimlerin öncesinde verdiği vaatlerini yerine getirip getirmeyeceği konusunda ise ‘bekleyip göreceğiz’ şeklinde yorum yaptı.Amerika’nın iki kişi arasında değilde iki farklı zihniyet arasında bir seçim yaptıklarını vurguladı. Amerika halkının herşeyin olduğu gibi kalmasını savunan bir adayı değil de değişimi savunan bir adayı seçtiklerini ifade etti.