DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Frank-Walter Steinmeier: Türkiye bizim için…

Frank-Walter Steinmeier: Türkiye bizim için…

Almanya bütçe görüşmelerini gerçekleştirdiği toplantıda Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’dan bomba Türkiye açıklaması geldi.\r\n\r\n

Almanya bütçe görüşmelerini gerçekleştirdiği toplantıda Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’dan bomba Türkiye açıklaması geldi.Bugün Federal Meclis’inde bütçe görüşmeleri yapıldı. Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier konuşmasında Türkiye’ye yönelik açıklama yaptı. 15 temmuz gecesi gerçekleşen darbe girişimi konusunda Almanya’nın dayanışma göstermediği izlenimi oluşturduğunu belirtti. Ve darbe girişiminin en başında Almanya’da senaryo olarak görüldüğü iddialarının var olduğunu hatırlattı.Steinmeier, Bratislava’da AB Bakanı Ömer Çelik’le görüşme esnasında Almanya’nın tutumunu “Belki, biz gerçekten bu menfur darbe girişiminin demokratik kurumlara bir saldırı olduğunu hakikaten yeterince açık bir şekilde ifade edemedik. Belki, Türk halkının darbeye karşı koymasına büyük saygı duyduğumuzu kamuoyuna anlatmayı başaramadık.” şeklinde ifade ettiğini söyledi.

“Türkiye’nin yanındayız”

steinmeierAlmanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, “Bu açıdan her zaman kesin bir şekilde Türkiye’nin yanında olduğumuzu söylemek lazım.” dedi.Türkiye’de yaşanan tehlike ve olaylara karşı  “Avrupa’dan yöneltilen her eleştiri içeren sorunun kibir ve vurdumduymazlık olarak görülmemesi” gerektiğini söyleyen Steinmeier,” söz konusu darbe girişiminin siyasi ve hukuki olarak açıklığa kavuşturulması ve sorumluların hesap vermesi gerektiğini” söyledi.

“Türkiye bizim için anahtar bir ülke”

Steinmeier, Türkiye’nin anahtar bir ülke olduğunu belirtti. Barışın sağlanması için Türkiye’ye ihtiyaç duyduğunu ifade eden, “Kim bu kürsüde konuşmak ve Suriye, Irak ve Libya konusunda bir şey söylemek istiyorsa, bu ihtilafların hiçbirinin Türkiye’yi bir şekilde masaya almadan çözülemez olduğunu bilmesi lazım.” dedi.