DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Gümrük girişlerinde şok eden sorular

Gümrük girişlerinde şok eden sorular

Okulların kapanması ve Türkiye’ye seyahate gelen Avrupalı Türklerin geri dönüşleri başladı. Avrupalı Türklerin gümrükte karşılaştıkları sorular şok etti.Meydana gelen son terör olayları ile birlikte Avrupalı Türklere güveni oldukça zayıflattı. Avrupa’ya geri dönüşlerinde gümrüklerde otomobilleri özellikle aranıyor. Son olarak ise Bulgaristan, Macaristan ve Hırvatistan’da Avrupalı Türklere araçlarında “Komşu mülteci var mı?” sorusu yöneltildi. “Bunlar bizimle dalga geçiyor” Yaz

Okulların kapanması ve Türkiye’ye seyahate gelen Avrupalı Türklerin geri dönüşleri başladı. Avrupalı Türklerin gümrükte karşılaştıkları sorular şok etti.Meydana gelen son terör olayları ile birlikte Avrupalı Türklere güveni oldukça zayıflattı. Avrupa’ya geri dönüşlerinde gümrüklerde otomobilleri özellikle aranıyor. Son olarak ise Bulgaristan, Macaristan ve Hırvatistan’da Avrupalı Türklere araçlarında “Komşu mülteci var mı?” sorusu yöneltildi.

“Bunlar bizimle dalga geçiyor”

gumruk

Yaz tatili için memleketlerine giden Karlık ailesi yaşadıkları sıkıntıyı anlattı. Sivas’tan Fransa’nın Melun kentine yola çıkan aile fertleri Müzeyyen (44), çocukları Yeliz (17), Bekir (15) ve Ali (7) büyük bir şokla karşılaştı. Karlık ailesi sınır kapısında yaşadıklarına isyan etti. Sınır kapısında görev alan yetkilililerin kendilerine ‘Komşu mülteci var mı?’ sorusu üzerine küplere bindi. Bu soru üzerine Karlık ailesinin babası Naci Karlık “Bunlar bizimle dalga geçiyor” dedi.

Mültecinin yanı sıra silah da soruyorlar

Karlık ailesi karşılaştıkları ‘Komşu mülteci var mı?’ sorusunun yanı sıra ‘silah var mı?’ sorularınında sorulduğunu söyleyen Naci Karlık “Bunlar bizleri ne zannediyor? Ters cevap verilince tüm bagajı indirip didik didik arıyorlar. Bu sadece Bulgaristan’da olmuyor. Macaristan ve Hırvatistan’da aynı uygulamayı yapıyor. Sabırlı olmak lazım” diyerek yaşadıkları büyük sıkıntıyı dile getirdi.