DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İsveç’te kadına tecavüz vakaları 2 kat arttı

İsveç’te kadına tecavüz vakaları 2 kat arttı

İsveç’te kadına tecavüz vakaları 2 kat arttı. İşveç’te yapılan araştırmalar sonucunda şiddete uğradığı veya tecavüze uğradığı gerekçesiyle polise başvuran kadınların sayısı son 5 yılda 2 katına çıktı. İsveç’te kadına tecavüz vakaları 2 kat arttı İsveç Suçu Önleme Danışma Merkezi (BRA), ülkedeki tecavüz ve kadına şiddet oranları ile ilgili yaptığı araştırma sonucunda açıkladığı rakam ile bu

İsveç’te kadına tecavüz vakaları 2 kat arttı. İşveç’te yapılan araştırmalar sonucunda şiddete uğradığı veya tecavüze uğradığı gerekçesiyle polise başvuran kadınların sayısı son 5 yılda 2 katına çıktı.

İsveç’te kadına tecavüz vakaları 2 kat arttı

İsveç Suçu Önleme Danışma Merkezi (BRA), ülkedeki tecavüz ve kadına şiddet oranları ile ilgili yaptığı araştırma sonucunda açıkladığı rakam ile bu durumun 2 katına çıktığını gösterdi. 2016 yılına bakıldığında 24 bin 47 kadın şiddete veya tecavüze uğradığı gerekçesiyle polise başvurduğu belirtilirken, bu raporda tehdit edilenlerin sayısı 35 bine çıktı.

İsveç Suçu Önleme Danışma Merkezi’nin yaptığı araştırmada, ülkedeki tecavüz ve kadına şiddet oranları ile ilgili yaptığı araştırma sonucunda açıkladığı rakam ile mağdur sayısının iki katına yükseldiği görüldü.

İstatistiklere göre, kadınlara uygulanan baskı ve şiddet uygulayan kişiler çoğunlukla tanıdıkları kişiler oluyor.

İsveç’te kadınlara zorunlu askerlik geliyor

İsveç’te kadınlara zorunlu askerlik. Daha önce 2010 yılında zorunlu askerliği kaldıran İsveç, yeniden zorunlu askerliği getiriyor. Erkeklerin yanı sıra kadınlarında orduya alınacağı duyuldu.İsveç’in yaptığı yazılı açıklamada 1 Ocak 2018 itibariyle askerlik zorunlu hale gelcek. Bu zorunlu askerlik ise 1999 yılında doğan erkekler ve kadınlar için geçerli olacak.  Şöyle ki, 13 bin kadar kişinin arasından 4 bin kişi fiziksel ve psikolojik durumları ele alınarak testlerden geçirilecek ve 4 bin kili orduya alınacak.