DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Kahvaltıdan birkaç saat sonra acıkıyor musunuz?

Kahvaltıdan birkaç saat sonra acıkıyor musunuz?

Siz de birçok insan gibi çok iyi yaptığınız kahvaltıdan birkaç saat sonra acıkıyor musunuz? Üzülmeyin bu birçoğumuzun başına geliyor. Bunun nedeni kahvaltıda yanlış beslenmek, besinleri doğru miktarda almamak, düşük kalorili kahvaltının daha sağlıklı olduğu zannetmek kısacası kahvaltıya gereken önemi vermemek. Kahvaltıdan sonra hemen acıkmamak için vücudunuzun ihtiyacı olan enerjiyi doğru yiyeceklerden almak gerekiyor.Diyet yapanların yaptığı

Siz de birçok insan gibi çok iyi yaptığınız kahvaltıdan birkaç saat sonra acıkıyor musunuz? Üzülmeyin bu birçoğumuzun başına geliyor. Bunun nedeni kahvaltıda yanlış beslenmek, besinleri doğru miktarda almamak, düşük kalorili kahvaltının daha sağlıklı olduğu zannetmek kısacası kahvaltıya gereken önemi vermemek. Kahvaltıdan sonra hemen acıkmamak için vücudunuzun ihtiyacı olan enerjiyi doğru yiyeceklerden almak gerekiyor.Diyet yapanların yaptığı en büyük hatalardan biri kahvaltıda az kalori aldıklarını sanarak kahvaltıyı geçiştirmek. Meyve parçacıklı kahvaltılık gevrekler sağlıklı görünseler de çok şeker içerdiklerinden son derece sağlıksız. Bunları yağsız sütle tüketmek de düşünüldüğü kadar faydalı değil. Çünkü bu tür kahvaltılık gevrekler insanı hemen acıktırıyor. Bunların yerine tam buğdaylı tahıllı müsli tüketmek daha sağlıklı. Kahvaltıda uzak durulması gereken diğer yiyecekler ise açma, poğaça, börek gibi yağlı ve yüksek kalorili yiyecekler. Uykudan kalkar kalkmaz canınız hemen karbonhidrat almak isteyebilir ama aslında proteine ihtiyacınız vardır. Sizin için protein hem daha gereklidir hem de uzun süre tok tutar. Yumurta yediğiniz bir kahvaltıda uzun müddet acıkmazken, açma yedikten bir saat sonra acıkmanız çok normal.

Kahvaltıdan birkaç saat sonra acıkmamak için ne yapılmalı?

*Kahvaltıda yeteri kadar kalori almak gerekiyorKahvaltıda alınması gereken kalori yaklaşık olarak 300-400 kal civarında olmalı. Eğer kahvaltıda yeterince kalori aldıysanız öğlen yemeğine kadar hemen acıkmaz ya da sadece hafif bir atıştırmalıkla idare edebilirsiniz.*Sabah salgılanan hormonlar acıkmanızda etkiliSabah uyandığınızda sarkadiyen seviyesi en üst düzeye ulaşıyor ve kortizol hormonu salgılanıyor. Bu anda salgılanan kortizol o kadar yüksek bir seviyeye ulaşıyor ki ne yerseniz yiyin vücut insülin salgılatıyor ve bu da kan şekerinde ani düşüşlere neden oluyor. Bu da kahvaltıdan hemen bir saat kadar sonra sanki hiçbir şey yememiş gibi çok acıkmanıza sebep oluyor.*Neyi ne kadar yemeniz gerekiyor bilmelisinizKahvaltıda ne yediğiniz kadar, ne kadar yediğiniz de çok önemli. Sağlıklı ve doyurucu bir kahvaltı tabağında en az 20 gram proteinli, 50 gram karbonhidratlı, 15 gram sağlıklı yağ ve mutlaka lif bakımından zengin yiyecekler bulunmalı. Tam buğday ekmeği, yumurta, beyaz peynir, buharda pişmiş sebzeler ve zeytin gibi yiyeceklerle doyurucu ve sağlıklı bir kahvaltı yapabilirsiniz.