DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Mesut Özil, Avrupa devinin kapısından dönmüş!

Mesut Özil, Avrupa devinin kapısından dönmüş!

2010 Dünya Kupası sonrasında Avrupa’da dikkat çeken Mesut Özil, Real Madrid’e transferinin öncesinde Madrid ekibinin en büyük rakibi Barcelona’nın kapısından döndüğünü açıkladı.Bild’de yayımlanan otobiyografisinde Barcelona’ya transfer olmamasını o dönemin teknik direktörüne bağladı. Transfer görüşmeleri için İspanya’nın Barcelona şehrine uçtuğunu ancak sonrasında işlerin pek de istediği gibi gelişmediğini ifade etti. Mesut Özil, o dönemde Guardiola’nın aramadığını ve

2010 Dünya Kupası sonrasında Avrupa’da dikkat çeken Mesut Özil, Real Madrid’e transferinin öncesinde Madrid ekibinin en büyük rakibi Barcelona’nın kapısından döndüğünü açıkladı.Bild’de yayımlanan otobiyografisinde Barcelona’ya transfer olmamasını o dönemin teknik direktörüne bağladı. Transfer görüşmeleri için İspanya’nın Barcelona şehrine uçtuğunu ancak sonrasında işlerin pek de istediği gibi gelişmediğini ifade etti. Mesut Özil, o dönemde Guardiola’nın aramadığını ve mesaj atmadığını ifade ederken kendisini istediğine dair küçük bir işaret bile almadığını aktardı.

Alman milli oyuncu Guardiola ve Barcelona ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

“Guardiola, ilerleyen günlerde de beni aramadı. Bir mesaj bile atmadı. Benimle sözleşme imzalamak istediğine dair en küçük bir işaret almadım. Oysa o dönemde dünyanın en iyi futbol oynayan takımında forma giymek istiyordum. Guardiola’nın bu tavrı nedeniyle Barcelona’dan soğudum.”.Guardiola ile ilgili bu ifadelerde bulunurken Jose Mourinho’nun kendisini transfer etmek için oldukça istekli olduğunu ve kendisine sıcak davrandığını ifade etti.Mesut Özil, Mourinho ile bir kez sürtüşme yaşadıklarını “Mourinho çok sinirliydi. ‘2 güzel pasın yeterli olduğunu mu düşünüyorsun? Yüzde 50’ini vermek senin için yeterli mi?’ diye bana çıkıştı. Ben de formamı çıkarıp ona fırlattım ve sırtımı döndüm. O sırada bana ‘demek pes ediyorsun? Sen tam bir korkaksın. Tek başına duşa girip saçını mı şampuanlayacaksın yoksa kendini bana ve takım arkadaşlarına kanıtlamak için daha mı çok çalışacaksın” sözleriyle aktardı.Ancak bununun dışında Jose Mourinho ile oldukça iyi geçindiklerini de ekledi.