DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Milli Takım aday kadrosunda değişiklik

Milli Takım aday kadrosunda değişiklik

Milli Takım’ın Dünya Kupası eleme karşılaşmalarındaki aday kadrosunda değişiklik yapıldı.

Türkiye, A Milli Futbol Takımı 2018 Rusya Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I grubunda önümüzdeki hafta Ukrayna ve İzlanda ile karşı karşıya gelecek. Bu iki maçın aday kadrosu açıklanmıştı. Ancak açıklanan kadroda bir değişiklik yapıldı.

Aday kadroda değişiklik yapıldı

Son oynanan Hırvatistan maçının aday kadrosunda yer almayan Caner Erkin, Hasan Ali Kaldırım’ın yaşadığı sakatlık nedeniyle aday kadroya dahil edildi.Euro 2016’da yaşanan tartışmaların ardından başta Arda Turan olmak üzere Caner Erkin, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz son aday kadroda yer almadı. Ancak Caner Erkin yaşanan sakatlık ve sonrasında yapılan değişiklik ile tekrar formasına kavuştu. Milli oyuncu son olarak Euro 2016 A grubunda oynanan Türkiye – İspanya karşılaşmasında forma giymişti.

Sezon başında iki transfer birden yaşadı

Caner Erkin sezon başında ilk olarak Inter teknik direktörü Roberto Mancini’nin büyük ilgisi nedeniyle Fenerbahçe’den Inter’e transfer olmuştu. Ancak sonrasında alınan kötü sonuçlar nedeniyle Inter, Roberto Mancini ile yollarını ayırdı ve Frank de Boer ile anlaşma sağladı. Caner Erkin, Frank de Boer tarafından beğenilmedi ve bunun üzerine harekete geçen İtalya ekibi milli oyuncuyu Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş’a 1 yıllığına kiraladı. Beşiktaş, Caner Erkin’i resmen transfer etmek için girişimlerine başladı bile. Siyah beyazlı ekip Inter kulübü ile görüşme halinde.Caner Erkin transferde Beşiktaş’ı seçmesi nedeniyle Fenerbahçe taraftarından büyük tepki çekti. Transferde milli oyuncunun Beşiktaşlı olan sevgilisi Şükran Ovalı’nın büyük bir etken olduğu düşünülüyor.

Fatih Terim’in belirlediği Milli Takım aday kadrosu:

Kale: Volkan Babacan (Medipol Başakşehir), Onur Recep Kıvrak, Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Harun Tekin (Bursaspor)Defans: Ömer Toprak (Bayer Leverkusen), Ahmet Yılmaz Çalık (Gençlerbirliği), Çağlar Söyüncü (Freiburg), Hakan Kadir Balta (Galatasaray), Kaan Ayhan (Fortuna Düsseldorf), Şener Özbayraklı (Fenerbahçe), Caner Erkin (Beşiktaş), İsmail Köybaşı (Fenerbahçe)Orta Saha: Mehmet Topal (Fenerbahçe), Tolga Ciğerci (Galatasaray), Ozan Tufan (Fenerbahçe), Hakan Çalhanoğlu (Bayer Leverkusen), Olcay Şahan (Beşiktaş), Yasin Öztekin (Galatasaray), Volkan Şen (Fenerbahçe), Emre Mor (Borussia Dortmund)Forvet: Cenk Tosun (Beşiktaş), Mevlüt Erdinç (Metz), Yunus Mallı (Mainz 05), Enes Ünal (Twente)