DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Türk Başkonsolosluğu’na molotoflu saldırı

Türk Başkonsolosluğu’na molotoflu saldırı

Kosova’da bulunan Türk Başkonsolosluğu’na molotoflu saldırı yapıldı. Sabah saatlerinde yapılan saldırının zanlıları hakkında bir bilgiye ulaşılamadığı aktarıldı.\r\n\r\n

Kosova’da bulunan Türk Başkonsolosluğu’na molotoflu saldırı yapıldı. Sabah saatlerinde yapılan saldırının zanlıları hakkında bir bilgiye ulaşılamadığı aktarıldı.Kosova’da faaliyet gösteren Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosluğu bu sabah molotoflu saldırının hedefi oldu. Bu konsolosluk Kosova’da tekti. Sabah saatlerinde düzenlenen saldırı bölgede bulunan vatandaşları ciddi anlamda korkuttu. Konsolosluğu bu hain saldırıyı yapanların kimliklerinin belirlenemediği öğrenildi. Gerçekleşen saldırıda hiç kimsenin yara almaması sevindiren haberlerden biri oldu. Kimse yara almazken, konsoloslukta maddi anlamda büyük hasarlar meydana geldi. Olayın hemen ardından konsolosluk binasının önüne gelen polisler olay ile ilgili inceleme yaptı. Tamda o esnada bekleme noktasının hemen yanında bulunan alanda yangın çıktı. Fakat çıkan yangın çok kısa sürede kontrol altına alınıp söndürüldü.

Molotoflu saldırı ile ilgili ilk açıklama

konsolosluk-molotoflu-saldiriTürkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosluğuna yapılan saldırı ile ilgili olarak DHA’ya açıklamada bulunuldu. DHA’ya konuşan Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, yaşanan olayı ‘çok üzücü bir durum’ olarak nitelendirdi.  Ve “Çok üzücü bir olay, özellikle Kosova’da bu tür bir saldırının gerçekleşmesi bizleri çok üzdü. Dost kardeş ülke dediğimiz Kosova’da yapılan bu saldırı bizleri üzdü. Kosovalı makamların süratli bir şekilde hareket etmiş olmasını bekleriz, edeceklerine de inanıyorum. Çok üzgünüz ilk defa oluyor böyle bir saldırı, hani bir parça da şok vaziyetteyiz ifadelerini kullandı. Saldırı sonrası Başkonsolosluk tarafından kırılan camlar değiştirildi. ” açıklamasında bulundu.