DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Uzun Yüz Şekline Uygun Saç Modelleri Nelerdir?

Uzun Yüz Şekline Uygun Saç Modelleri Nelerdir?

Biz kadınların en hassas olduğu konulardan birdir yüzümüze uygun bir saç modeline sahip olmak. Yüz şeklimize uygunluğun yanında kolay şekil alması, kullanışlı olması hepsinden önemlisi de bizi şık ve güzel göstermesi her daim isteğimizdir. Bu yazımızda sizler için uzun yüzlere hangi saç modelleri uygundur onu araştırdık. Sizi mutlu edecek bir yazı olması temennisiyle başlıyoruz…Beğenilen bir

Biz kadınların en hassas olduğu konulardan birdir yüzümüze uygun bir saç modeline sahip olmak. Yüz şeklimize uygunluğun yanında kolay şekil alması, kullanışlı olması hepsinden önemlisi de bizi şık ve güzel göstermesi her daim isteğimizdir. Bu yazımızda sizler için uzun yüzlere hangi saç modelleri uygundur onu araştırdık. Sizi mutlu edecek bir yazı olması temennisiyle başlıyoruz…Beğenilen bir saç modelin geçerliliğini tercih edilirliğini sahip olunan yüz tipine uyması belirler. Çünkü her saç modeli her yüz şekliyle uygun değildir. Her yüz şekli katlı kesimi, perçemi, kulakların üstünde kalan kısalıkta ki küt kesimi kaldıramaz.Kendilerine uygun saç modelini seçerken günümüz bayanlarının işi teknolojinin gelişmişliğinden dolayı daha kolay. Çünkü günümüz kadınları yüz tipine uygun olan, diğer ifadeyle kendilerine yakışan saç modelini bulabilmek için deneme yanılma yöntemi kullanmak yerine teknolojiden yararlanabilir. Günümüzde bilgisayar ortamındaki fotoğraflar üzerinde istenen saç modelleri çok kısa sürelerde denenebilir. 

Uzun Yüz Şekline Uygun Saç Modelleri

Aslında uzun yüzler birçok saç modelini çok iyi taşıyabilmektedir. Ancak bazen yanlış yapılan tercihlerle yani yanlış seçilen saç modelleriyle yüz olduğundan daha da uzun görünebilirler. Bu nedenle saç kesimine başlanmadan önce çok iyi düşünülmesi ve kesimi uzman kişiler tarafından yapılması gerekir.**Uzun yüze en çok yakışan saç modellerinin başında omuz hizasında bırakılan dalgalı saç . Kullanılan iri dalgalar sayesinde yüzün uzunluğu fark edilmez olur.**Uzun yüzler için ideal olan saç kesim modellerinde kahkül çok önemlidir. Özellikle uzun yüz ve geniş alında kahkül uzun yüz ve geniş alnı başarıyla kapatır ve güzel bir görünüm kazandırır. Kahkül modelleri de tercihe göre farlılık gösterebilir. Uzun saç, yüzü daha da uzun göstereceği için kahkülün çok uzun saç modeliyle birlikte de kullanılmaması gerekir. Kahkül daha çok kısa ve orta uzunluktaki modellerde kolayca uygulanır.**Uzun yüzlerde yandan ayrılmış saç modelleri geçerli modellerdendir. Yandan ayrılmış saç modelinde sağda ya da solda hacimli duran saçlar yüzün uzunluğunu yumuşatır.**Kulakları örtecek kısalıktaki saç modelleri uzun yüzler için ideal saç modelleridir. Kısa saç modelleri aynı zamanda pratik kullanımıyla da tercih edilir.**Uzun yüzlerde herhangi bir kat olmayan, düz saç modelleri de kullanılmamalıdır. Bu saç modeli bazı yüz tiplerine uygun olsa da uzun yüzlerde yüzü olduğundan daha uzun gösterir.