DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
ABD Hava Üssü’nde intihar saldırısı

ABD Hava Üssü’nde intihar saldırısı

Afganistan’ın başkenti Kabil yakınlarında şiddetli patlama meydana geldi. ABD’nin Hava Üssü’ne düzenlenen intihar saldırısında 4 kişi hayatını kaybetti.\r\n\r\n

Afganistan’ın başkenti Kabil yakınlarında şiddetli patlama meydana geldi. ABD’nin Hava Üssü’ne düzenlenen intihar saldırısında 4 kişi hayatını kaybetti.Afganistan’ın başkenti Kabil’de bulunan Bagram Hava Üssü’nde şiddetli patlama yaşandı. İntihar saldırısı ile ilgili Parvan Valiliği Sözcüsü Abdulvehid Sıddıki bir açıklamada bulundu. Abdulvehid Sıddıki’nin yaptığı açıklamada intihar saldırısını düzenleyen kişinin personellerin arasına karışan biri olduğunu söyledi. Ve üzerindeki bombayı kalabalığın içinde infilak ettirdiğini belirtti.

ABD Hava Üssü saldırısını Taliban üstlendi

alman-konsoloslugu-na-saldiriABD Hava Üssü’ne yapılan intihar saldırısında 4 kişi hayatını kaybederken 15 kişinin de yaralandığı açıklandı. Gerçekleşen bu saldırıyı da Taliban üstlendi.

Alman Konsolosluğu’na saldırı!

Afganistan’ın Mezar-ı Şerif kentinde bulunan Alman Konsolosluğu’na saldırı düzenlendi. Saldırı dün gece saatlerinde meydana geldi.Dün gece saatlerinde Afganistan’da bulunan Alman Başkonsolosluğu’na bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı ile ilgili Alman Bild gazetesinin yer verdiği haberde ilk belirlemelere göre 30 kişinin yaralandığı ifade edildi. Daha sonrasında yapılan açıklamada da 4 kişinin hayatını kaybettiği ve 80 kişinin de yaralandığı açıklandı. Saldırının ise Taliban tarafından gerçekleştirildiği ifade edildi.

Alman konsolosluğu’na yapılan saldırıda çok sayıda sivil yaralandı

alman_konsoloslugu_na_saldiriAlman Konsolosluğu’na yapılan saldırının ardından yetkililer, saldırganların bomba yüklü araç ile Alman Başkonsolosluğu’nun kuzey kısmında bulunan giriş kapısının yakınlarında patlatıldığını belirtti. Bunun yanı sıra yapılan saldırının son derece şiddetli olduğunu ve çevredeki binaların saldırının şiddeti ile büyük hasar gördüklerini ifade etti. Çok sayıda sivilin ağır yaralandığı açıklandı. Konu ile ilgili Alman ordusu sözcüsü ise konsolosluk binasının dışından çatışma seslerinin duyulduğunu aktardı. Afgan polisinden ilk gelen açıklamada ise sabah saatlerinde enkaz altında ikinci bir saldırganın bulunduğu bilgisini verdi. Almanya’nın Afganistan’da da 938 askeri bulunuyor.