DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Amerika’da ava çıkan 4 Türk’ten haber geldi!

Amerika’da ava çıkan 4 Türk’ten haber geldi!

Amerika’nın California eyaletinde ava çıktıktan sonra uzun süre haber alınamayan 4 Türk için yapılan arama çalışmaları nihayetinde sonuç verdi.\r\n\r\n

Amerika’nın California eyaletinde ava çıktıktan sonra uzun süre haber alınamayan 4 Türk için yapılan arama çalışmaları nihayetinde sonuç verdi.California ava çıkan 4 Türk’ten haber alınmadı. California’nın Santa Clarita kentinde bulunan ormanlık alanda avlanmaya çıkan Barış Kavukçu, Berkay Sürmeli, İlkay Zaman ve İsa Emre Elvermez bir anda kayboldu. Uzun süre haber alınamayan 4 Türk için arama çalışmaları başlatıldı. Sabah çıktıkları evlerinden akşam dönmeyince yakınları endişelenerek polise haber verdi. Yakınları ise başlatılan arama çalışmalarından umutlu olduklarını belirtti. 4 Türk’ün kayıp olduğundan değilde bir yerde mahsur kaldıklarından şüphelendiklerinin altını çizdi.

Türk Derneği’nden yardım istendi

ATASC (Güney California Türk Amerikan Derneği) da kayıp olan Türkler için üyelerine sosyal medya hesaplarından bir çağrıda bulundu. Ve yapılan arama çalışmalarına destek verilmesini istedi. Arama çalışmalarına yardım edecek olan vatandaşlar için kayıp olan Barış Kavukçu, Berkay Sürmeli, İlkay Zaman ve İsa Emre Elvermez’in bölgeye giderken kullandıkları aracın marka, plaka bilgisi gibi bilgiler verildi.

4 Türk avcı bulundu!

amerika-kayip-turklerAmerika’yı ayağa kaldıran kayıp haberi ile ilgili 2 gündür çalışmalar devam ediyordu. Akşam saatlerinde helikopterlerle yapılan arama çalışmalarında kayıp olan avcıların izine ulaşıldı. Arama kurtarma ekipleri 4 arkadaşın yaktığı ateşi fark etti. Ve kayıp olan Türklerin yerini tam olarak tespit ettiler.Ormanlık alanda kaybolan ve yaklaşık 2 gündür haber alınamayan Barış Kavukçu, Berkay Sürmeli, İlkay Zaman ve İsa Emre Elvermez yaktıkları ateş sayesinde bulundular. Tespit edilen yere giden arama kurtarma ekipleri 4 arkadaşa sağ salim ulaştılar. Helikopter yardımı ile ormanlık alandan alınan avcılar Los Angeles’a götürüldü. Onları merak ve üzüntü içinde bekleyen yakınları ise sağ salim bulundukları için mutlu oldular. Ormanlık alandan alıp Los Angeles’e götürülen 4 arkadaşın yakınları büyük bir sevinçle karşıladı.