DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Bundesliga’da 23. haftanın görünümü

Bundesliga’da 23. haftanın görünümü

Avrupa’nın 5 büyük liginden biri olan Bundesliga’da 23. hafta karşılaşmaları tamamlandı. Haftanın ardından ortaya nasıl bir tablo çıktı? Dortmund – Leverkusen Maçın başında kendini gösteren Dortmund, 6. dakikada Dembele’nin golüyle maçta 1-0 öne geçti. Ev sahibi ekip ikinci golü de çok geçmeden hanesine yazdırdı. 26. dakikada Aubameyang takımı adına farkı ikiye çıkardı. Sakatlık geçiren Reus

Avrupa’nın 5 büyük liginden biri olan Bundesliga’da 23. hafta karşılaşmaları tamamlandı. Haftanın ardından ortaya nasıl bir tablo çıktı?

Dortmund – Leverkusen

Maçın başında kendini gösteren Dortmund, 6. dakikada Dembele’nin golüyle maçta 1-0 öne geçti. Ev sahibi ekip ikinci golü de çok geçmeden hanesine yazdırdı. 26. dakikada Aubameyang takımı adına farkı ikiye çıkardı.

Sakatlık geçiren Reus 44. dakikada oyundan alındı. Alman yıldız 4 hafta sahalardan uzak kalacak. İlk yarıda Reus, Dembele, Aubameyang üçlüsüyle Leverkusen büyük şanslar bulan Dortmund 3. gole ulaşamadı ve ilk yarı 2-0 sona erdi.

Leverkusen, ikinci yarının hemen başında 47. dakikada Volland’la farkı bire indirse de sahada pek de farklı bir senaryo yoktu. Dortmund, son 20 dakikaya tam 4 gol sığdırdı. 70. dakikada Aubameyang, 77. dakikada Pulusic, 85. dakikada penaltıda Schürrle ve 90. dakikada Guerreiro ile goller bulan Dortmund’a karşılık Leverkusen’in bu süreçteki tek golünü 74. dakikada frikikten Wendell kaydetti. Ev sahibi Dortmund 6-2 kazandığı maçla birlikte üst üste 3. galibiyetini elde etti.

Karşılaşmanın ardından Leverkusen teknik direktörü Roger Schmidt’in görevine son verildi. Takımın kötü gidişatı ve alınan farklı mağlubiyetten Schmidt sorumlu tutuldu.

Köln – Bayern

Karşılaşmada ilk 20 dakikalık dilim Bayern’in baskın oyununa karşın iki taraf da tehlikeli pozisyonlar buldu ancak kaleciler Kessler ve Neuer rakiplerine geçit vermedi. İlerleyen dakikalarda baskısını arttıran Bayern Münih, 25. dakikada Vidal’in ceza sahasına çıkardığı pasta Bernat’ın topu filelerle buluşturmasıyla 1-0 öne geçti.

Gelen gol sonrasında Bayern Münih saha içinde daha rahat bir oyun sergiledi. İlk yarı 1-0 Bayern üstünlüğüyle son buldu.

İkinci yarıda 49. dakikada Bernat bir kez daha çıktı ve skoru Bayern adına 2-0’a taşıdı. Maçın kapanışını 90. dakikada Bernat’ın asistinde Ribery yaptı. Karşılaşma bu golle 3-0 sona erdi. Maçın adamı kuşkusuz Bernat oldu.

Augsburg – Leipzig

19. dakikada Kostas Stafylidis’in golü maçı Augsburg lehine 1-0’a getirdi. Konuk ekip Leipzig, 25. dakikada Forsberg’in golüyle oldu ve durum 1-1 oldu. İlk yarı 1-1 eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıda da goller üst üste geldi. Compper 52. dakikada takımı Leipzig’i 2-1 öne geçirdi. Dakikalar 60’ı gösterirken Augsburg’da sahneye çıkan isim Hinteregger maça beraberlik getirirken skoru da tayin ediyor.

Bundesliga’da 23. haftanın tüm sonuçları

Augsburg 2-2 RB Leipzig

Borussia Dortmund 6-2 Bayer Leverkusen

Köln 0-3 Bayern Münih

Werder Bremen 2-0 Darmstadt 98

Hoffenheim 5-2 Ingolstadt 04

Mönchengladbach 4-2 Schalke 04

Eintracht Frankfurt 1-2 Freiburg

Hamburg 1-0 Hertha Berlin

23. haftanın ardından ortaya çıkan puan durumu