DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Demokratik Kongo Başbakanı istifa etti

Demokratik Kongo Başbakanı istifa etti

Demokratik Kongo Başbakanı ülkesindeki siyasi krizi çözmek için istifa ettiğini açıkladı. İşte Demokratik Kongo Matata Ponyo’nun o açıklaması…\r\n\r\n

Demokratik Kongo Başbakanı ülkesindeki siyasi krizi çözmek için istifa ettiğini açıkladı. İşte Demokratik Kongo Matata Ponyo’nun o açıklaması…Demokratik Kongo Başbakanı Matata Ponyo yaptığı basın toplantısında önemli açıklamada bulundu. Matata Ponyo ülkesindeki siyasi krize çözüm için imzalanan diyalog süreci anlaşması gereğince istifa ettiğini açıkladı. Basın toplantısında “Devlet Başkanı Joseph Kabila’nın talebi doğrultusunda ve diyalog süreci anlaşmasının şartlarına uymak amacıyla istifa dilekçemi sundum.” dedi.

Demokratik Kongo Başbakanı istifa etti

demokratik-kongo-basbakani-istifa-ettiİstifa haberi ile ilgili AA muhabirinin ulaştığı kaynaklarda görevinden istifa eden Matata Ponyo’nun yerine gelen isim ile ilgili bilgilere ulaşıldı. Başbakanlık görevine gelecek isimin diyalog sürecine imza atan muhaliflerden birinin olacağı tahmin ediliyor. Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin bu yılın sonuna kadar başbakanını seçmesi için sandık başına gitmesi bekleniyor. Fakat ülkedeki mali sorunlar nedeni ile seçimlerin ertelenmesi uzun süredir konuşuluyordu.

İktidar ile muhalefet arasında imzalanan o anlaşma

Geçtiğimiz ay imzalanan iktidar ile muhalefet arasında yapılan anlaşma ülkedeki seçimleri sağlayacak diyalog görüşmelerini konu alıyordu. Anlaşmanın detaylarında ülke halkı devlet başkanını seçmek için 2018 yılının Nisan ayında sandık başına gidecek. Kabila 2018’de yapılacak olan seçimlere kadar iktidar da kalacaktı.