DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

21 Ağustos’da gerçekleştirilen DGS sonrası akıllarda sonuçlar ne zaman açıklanacak sorusu kaldı. Adaylar için en çok merak edilen soru haline gelen DGS ÖSYM tarafından resmi internet sitesi üzerinden açıklanacak.

21 Ağustos’da gerçekleştirilen DGS sonrası akıllarda sonuçlar ne zaman açıklanacak sorusu kaldı. Adaylar için en çok merak edilen soru haline gelen DGS ÖSYM tarafından resmi internet sitesi üzerinden açıklanacak.2 yıllık üniversite okuyarak önlisans mezunu olan öğrenciler, 4 yıllık üniversite mezunu olabilmek için DGS’ye girmeleri gerekmektedir. ÖSYM’nin belirlemiş olduğu tarihler arasında DGS başvurusu yapmaları zorunlu olan öğrenciler 80 tl başvuru ücretini ödeyerek sınava girmeleri mümkün oluyor. Ücretin ödenmemesi durumunda ise başvuruları geçersiz sayılmaktadır.31 Temmuz Pazar günü 09:30’da yapılacak olan DGS, 21 Ağustos Pazar gününe ertelenmişti. 140 dakika süresi olan DGS ne zaman açıklanacak?

DGS sonuçları nasıl öğrenilir?

21 Ağustos Pazar günü yapılan DGS sonuçlarını osym.gov.tr adresinden takip ederek öğrenebilirsiniz. Adaylar T.C. Kimlik bilgileri ile https://sonuc.osym.gov.tr/ adresini kullanarak  sınav sonuçlarını öğrenebilirler.Sınav sonuç bilgisinde ne bulunuyor?

  • Teste bulunan sözel ve sayısal soruların doğru-yanlış cevapları
  • Ön lisans başarı puanı
  • 2016-DGS puanı

2016 DGS Soru-Cevap kitapçıkları yayımlandı21 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavına ait Soru kitapçığı ve cevap anahtarı dün 16:40 itibari ile internette erişime açıldı. 2016 Dikey Geçş Sınavında kullanılan sorular teif hakkı ÖSYM’ye ait olmaktadır. ÖSYM’nin izni olmadan çoğaltma yapılamaz.2016 DGS SORU VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ.DGS Puanı nasıl hesaplanır?Ön lisans akademik not ortalamaları en yükseği 100, en düşüğü 50 olarak değerlendirilmektedir. Not ortamaları, 0,8 ile çarpılarak Önlisans Başarı Puanına (ÖBP) elde edilmektedir. En düşük 50 puanı ÖBP değeri 40 olacaktır., en yüksek 100 olan notun da ÖBP değeri 80 olacaktır. En düşük puan olan 50’nin altında olan puanlar ise 50 olarak kaydedilecektir. Önlisans Başarı Puanı (ÖBP), 0,6 katsayı ile çarpılacak ve adaylar için yerleştirmede kullanılacak 2013-DGS yerleştirme puanları hesaplanacaktır.DGS’ye kimler başvuru yapabilir?Dikey Geçiş Sınavına, yüksekokulu o yıl içinde tamamlayacak kişiler ve son sınıf okuyan kişiller sınava girebilirler.