DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Dolar ve Euro’nun freni patladı (02.12.2016)

Dolar ve Euro’nun freni patladı (02.12.2016)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da yaptığı konuşma sonrası dolar ve euro yine değer kazandı. İşte para piyasalarında son durum.

Uzun zamandır artışı durdurulamayan dolar ve euro bugünde normalin üzerinde artmaya devam etti. Peki bugün dolar ve euro ne kadar oldu? Türk lirası ne kadar değer kaybetti?Piyasalarda euro ve dolar tüm zamanların rekorunu kırdı. Dolar 3,58 olurken Euro 3,3156’ya yükseldi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’da Otonomi Otomotiv Ticaret Merkezi açılışında yaptığı konuşma kurun yükselişini hızlandırdı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Döviz meselesi çıkardılar dolar şöyle oldu böyle oldu. Yastığının altında doları olanlar gelsin parasını altına dönüştürsün. Gelsin parasını TL’ye dönüştürsün. Bu adımı attığımız sürece birilerinin oyunu da bozulacaktır” diye konuştu.Türk Lirası’nın kaybettiği değer ekonomiyi nasıl etkileyecek? Dolar ve Euro ne zaman düşecek? Türkiye’nin Euro ve Dolar’dan zararı ne kadar?dolar-kuru-ve

Türkiye ne kadar zarar etti?

Verilere göre Türkiye bu zamana kadar 216 milyar TL zarar etti. Erdoğan, Türkiye’nin geçtiğimiz yıllarda benzer tablolarla karşı karşıya kaldığını ifade ederek, “Bundan önce de bunu yaptılar. 2007-2008’de de yaptılar. O zaman ne dedim? Teğet geçecek dedim. Yine aynı şeyi söylüyorum. Teğet geçecek” dedi.Ekonomik büyümedeki yavaşlamanın önüne geçmek içni Cumhurbaşkanı Erdoğan faiz indirilmesine gidilmesi gerektiğini belirtti ve “Dünyaya bakalım ABD’de faiz yüksek mi, Japonya da yüksek mi? Onlarda bu kadar düşük de biz niye 14-15’lerde dolaşıyoruz? Düşük faizle yatırımcının önünü açacağız, yüksek faiz finans sektörünü ihya eder. Bunu kamu bankaları için de söylüyorum” dedi.Ancak Merkez Bankası geçtiğimiz hafta TL’deki değer kaybını gerekçe göstererek faiz arttırımına gitmişti.

Moody’s Türkiye için değerlendirme yapacak mı?

Piyaların merakla beklediği bir diğer gelişme ise Moody’s’in Türkiye için yapacağı not değerlendirmesiydi. Ancak Moody’s Türkiye için değerlendirmeyi güncel takviminden çıkarmış durumda. 23 Eylül’de Türkiye’nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviye olan “Baa3″ten “Ba1″e indirip, not görünümünü “durağan” olarak belirleyen kuruluş böylece pas geçmiş oldu.

Binali Yıldırım EKK ile toplanacak

Ekonomi ile ilgili bir diğer gelişme ise Başbakan Binali Yıldırım’ın bugün saat 17:00’da Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nu (EKK) ile yapacağı toplantı.Yıldırım EKK ile yapacağı toplantıda para piyasalarındaki gelişmeleri ele alacak.Binali Yıldırım, bu sabah yaptığı açıklamalarda, “EKK’da son değerlendirmeleri yapıp alınması gereken kararları milletimizle paylaşacağız” dedi.