DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
François Hollande: ‘Türkiye ile varılan anlaşma…’

François Hollande: ‘Türkiye ile varılan anlaşma…’

AB liderler zirvesinde yasa dışı göç konusunun üzerinde durduklarını ifade eden François Hollande “Türkiye ile varılan anlaşmanın uygulanması dahil, hiçbir şey bir kenara itilmiş değil.” dedi.\r\n\r\n

AB liderler zirvesinde yasa dışı göç konusunun üzerinde durduklarını ifade eden François Hollande “Türkiye ile varılan anlaşma nın uygulanması dahil, hiçbir şey bir kenara itilmiş değil.” dedi.Bratislava’da düzenlenen çok sayıda liderin katıldığı AB Liderler Zirvesi’nin ardından Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ortak bir açıklama yaptı.Gerçekleşen AB Liderler Zirvesi’nin  AB’nin gündemini belirlemesi için önemli bir rol oynadığının altını çizdi. François Hollande, İngiltere’nin AB’den ayrılma kararının ardından  Almanya ve Fransa’nın zirvenin başarılı olması için büyük çaba gösterdiğini ifade etti. Terörizme karşı büyük sorumluluk sahibi olduklarını belirten Hollande, “Güvenlik, sınırların korunmasından daha da önemlidir. Savunma iş birliği konusundaki Fransız-Alman önerisi bütün ortaklarımıza açıktır.” dedi.

Yasa dışı konusunda AB’nin üzerine büyük sorumluluklar düşüyor

francois-hollandeAB’nin yasa dışı konusundaki üzerine düşen görevleri vurgularken “Sınır güvenliğini ve sahil güvenliği güçlendirmeliyiz. Yunanistan, Bulgaristan ve İtalya gibi ülkelere destek olmalıyız.” şeklinde konuştu. Ve “Türkiye ile varılan anlaşmanın uygulanması dahil, hiçbir şey bir kenara itilmiş değil.”dedi.