DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Gülnara Kerimova öldürüldü mü?

Gülnara Kerimova öldürüldü mü?

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un 44 yaşındaki kızı Gülnara Kerimova’nın zehirlenerek öldürüldüğü iddia edildi. Gülnara Kerimova öldürüldü mü?

2 Eylül 2016 tarihinde hayatını kaybeden Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un 44 yaşındaki kızı Gülnara Kerimova’nın zehirlenerek öldürüldüğü ve mezarının kimse tarafından bulunmaması için yerle bir edildiği iddia edildi.İddiaların sahibi ‘Tsentr-1’ isimli site haberin kaynağını Özbek ulusal güvenlik servisi görevlisine dayandırdı.Ayrıca Tsentr-1 sitesi, Kerimova’nın defin işlemleri sırasında orada bulunduğunu da iddia etti. Aynı kaynağa göre Gülnara Kerimova 5 Kasım’da Özdekistan’ın başkenti Taşkent’te toprağa verildi. Mezarın yeri kimse tarafından bulunmaması için yerle bir edildi.Söz konusu iddiaları Kerimova’nın ailesi yalanladı.Aylardır ortalıkta görünmeyen, tek bir fotoğraf karesinde dahi yer almayan Kerimova, 2 Eylül 2016 tarihinde hayatını kaybeden babasının cenazesine de katılmamıştı.Ayrıca Özbekistan basınında daha önce yer alan haberlere göre, Kerimova’nın ölümünden sonra başkanlık koltuğuna oturan Şevket Mirziyoyev’in Kerimova’yı zorla akıl hastanesine kapattığı iddia edilmişti.

YARI ÇIPLAK FOTOĞRAFLARI BABASINI KIZDIRMIŞTI

Öldürüldüğü iddia edilen Kerimova, bir zamanlar ülkenin ‘dokunulmaz’ isimlerinden biriydi. Son yıllarda ailesi hakkında yaptığı açıklamalarla tepki toplayan Kerimova, annesini ve kardeşini büyücülükle suçluyordu. Güzelliğiyle dikkat çeken Kerimova’nın adı ticari faaliyetlerinde rüşvet, kara para aklama gibi bir çok skandalla anılmıştı.Ayrıca medyada yer alan yarı çıplak fotoğrafları babası İslam Kerimov’u kızdırmış ve ev hapsi cezasına tutulmuştu.

gulnara-kerimova-halit-ergenc
Halit Ergenç 2012 yılında Özbekistan’da katıldığı bir gece de Kerimova ile objektiflere böyle poz vermişti.
Lüks yaşam tarzıyla medyanın sıkı takibinde olan Gülnara Kerimova, katıldığı partilerde ünlü oyuncu ve müzisyenlerle boy gösteriyordu. İki kızı ve bir oğlu olan Kerimova, ilk evliliğinden olan oğluyla çok sık görüşmüyordu. Ayrıca Kerimova 38 yaşındaki kardeşi Lola Kerimova ile de yıllardır görüşmüyor.

GÜLNARE KERİMOVA KİMDİR?

1972 yılında Özbekistan’ın Fergana şehrinde dünyaya geldi. 1996 yılında Taşkent Devlet Üniversitesi’nden mezun olan Kerimova iktisat bölümünü okudu. Harvard Üniversitesi’nde master kazanan Kerimova, 2009 yılından bu yana siyaset bilimi profesörüdür. Özbekistan’ın eski Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un en büyük kızı, ayrıca Karimova Kültür Forumu ve Mütevelli Özbekistan Vakfı Yönetim Kurulu Sanatlar kurucusu ve başkanıdır.Basına yansıyan çıplak fotoğraflarından dolayı yıllarca ev hapsinde tutulduğu iddia edilen Kerimova’nın basınında daha önce yer alan haberlere göre, Kerimova’nın ölümünden sonra başkanlık koltuğuna oturan Şevket Mirziyoyev’in Kerimova’yı zorla akıl hastanesine kapattığı iddia ediliyor.