DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Hangi Vücut Tipine Hangi Çanta?

Hangi Vücut Tipine Hangi Çanta?

Kadınların vazgeçemediği aksesuarlardan biridir çanta.  Kıyafetimizi ve şıklığımızı tamamlayan çantaları seçerken hangi çantaların moda olduğuna, renk uyumuna, çantanın tarzına ve zevkimize göre seçim yaparız. Ancak yeni bir çanta için seçimimizi yaparken, genellikle hiç birimizin aklına hangi çanta vücut tipimize uygundur, sorusu gelmez.Çanta seçiminde önemli faktörlerden biride çantanın vücut tipimize uygun olup olmadığıdır. Yani çanta seçimi

Kadınların vazgeçemediği aksesuarlardan biridir çanta.  Kıyafetimizi ve şıklığımızı tamamlayan çantaları seçerken hangi çantaların moda olduğuna, renk uyumuna, çantanın tarzına ve zevkimize göre seçim yaparız. Ancak yeni bir çanta için seçimimizi yaparken, genellikle hiç birimizin aklına hangi çanta vücut tipimize uygundur, sorusu gelmez.Çanta seçiminde önemli faktörlerden biride çantanın vücut tipimize uygun olup olmadığıdır. Yani çanta seçimi yaparken vücut tipimizi göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Aksi takdirde özene bezene hazırlanmamız, aynanın karşısında geçen saatlerimiz boşa gidebilir. 

İşte hangi vücut tipine hangi çantanın uygun olduğunun ipuçları:

 vucut-tipi-canta **Ufak tefek görünüyorsanız:Kısacası minyon bir vücut tipiniz varsa küçük çantalar tercihiniz olmalı. Küçük çantalar sizi daha uzun ve kibar gösterecekken büyük çantalar sizi olduğunuzdan çok daha kısa gösterebilir. Yine çapraz takılan, çok büyük olmayan çantaları da tercih edebilirsiniz. **İnce ve uzunsanız:Vücudunuz düz hatlara sahipse,  kalça hizasında bitecek, büyük ve yuvarlak hatlı bir çanta tercih edebilirsiniz. Çantanızı omuzdan asmanın yanında çapraz asarak ta kullanabilirsiniz. El çantaları da sizin için uygun bir tercih olacaktır. **Kısa boylu ve kiloluysanız:Vücut ebatlarınıza göre orta boy ve keskin hatlara sahip çantalar sizin için ideal. Belinizin hemen üstünde biten çapraz asılan çantalar da kullanabilirsiniz. **Üst bedeniniz daha genişse:Göğüs kısmınız genişse kullanacağınız çanta uzun saplı ve büyük olmalıdır. Çapraz asılan, postacı tipi çantaları ve elde taşınan büyük çantaları da tercih edebilirsiniz. **Alt bedeniniz daha genişse:Geniş kalçalara sahipseniz kısa saplı ve kolayca kolunuzun altına alabileceğiniz çantaları tercih edebilirsiniz.

Şimdi de her bayanın çanta seçiminde dikkat etmesi gerekenler:

*Çanta almadan önce hangi çanta neyle, ne zaman kullanılacak karar vermelisiniz.* Her zaman kullanacağınız bir çanta arıyorsanız renk seçimi yaparken taba, siyah, lacivert gibi kullanışlı renkler tercihiniz olmalı.*Alacağınız çantayı yaz mevsiminde kullanmayı düşünüyorsanız pembe,  sarı, kırmızı, mavi renkli çantalar seçebilirsiniz.*Telefonunuzu ve anahtarınızı kolaylıkla bulabilmeniz için alacağınız çantanın küçük büyük kullanışlı bölmelerinin bol olmasına dikkat edebilirseniz.*Seçtiğiniz çantanın kaliteli malzemeden yapılmış olduğuna dikkat ederseniz severek aldığınız çantanızı uzun yıllar kullanabilirsiniz.