DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Neden bu kadar çok üşüyorum?

Neden bu kadar çok üşüyorum?

Vücut sıcaklığının düşmesine bağlı olarak gerçekleşen üşüme insandan insana değişiklik gösterir. Bazı insanlar en soğuk kış günlerinde bile üşümekten şikayet etmezken, bazı insanlarda yaz günü bile üşümektedir. Üşümek, nedenleri araştırılıp bulunduğunda kolaylıkla çözülebilecek bir problemdir. Kimi insanlar fiziksel özelliklerinden dolayı üşürken, bazıları da yaşadıkları ortam koşullarından dolayı üşüyor olabilir. Bu yazımızda, neden bu kadar çok

Vücut sıcaklığının düşmesine bağlı olarak gerçekleşen üşüme insandan insana değişiklik gösterir. Bazı insanlar en soğuk kış günlerinde bile üşümekten şikayet etmezken, bazı insanlarda yaz günü bile üşümektedir. Üşümek, nedenleri araştırılıp bulunduğunda kolaylıkla çözülebilecek bir problemdir. Kimi insanlar fiziksel özelliklerinden dolayı üşürken, bazıları da yaşadıkları ortam koşullarından dolayı üşüyor olabilir. Bu yazımızda, neden bu kadar çok üşüyorum? sorusunun cevabını bulup çözüm yollarını da öğrenelim istedik. Buyurun birlikte bakalım…

Sürekli üşümenin nedenleri neler olabilir?

  1. Cinsiyet                                usume

Kadınların vücudunun erkeklerin vücuduna oranla daha fazla yağ dokusuna sahip olması, kadınlarda bulunan östrojen hormonu dokusu kadınların daha fazla üşümesine neden olan durumlardır. Erkekler kaslı vücutları sayesinde bayanlara göre daha az üşürler.

  1. Beslenme

Beslenme düzenindeki bozukluklar vücudunuzda kendini hemen hissettirir. Sürekli olarak abur cubur gıdalarla beslenmek vücudun ihtiyacı olan vitamin, mineral gibi gerekli besin maddelerinin alınamamasına neden olur ve sonuç olarak da üşüme, yorgunluk gibi durumlar otaya çıkar. Plansız gelişigüzel yapılan diyetlerde çok hızlı ve çok fazla kilo kaybına neden olacağından kendinizi sürekli aç bırakmanızda üşümenize neden olacaktır.

  1. Hormonal değişiklikler

Daha çok kadınlarda menopoz ve hamilelik dönemlerinde hormonal dengesizliklere bağlı üşüme görülür. Bu dönemlerde bayanların vücudunda bulunan östrojen hormonu miktarı değiştiği için üşümeler sık olmaktadır.

  1. Aşırı Zayıflık

Midenin sindirim görevini yaparken kişilerin vücudundaki kanda bu bölgeye toplanır. Midede kanın toplanması vücuttaki kan akışının yavaşlamasına ve üşümeye neden olur. Bu durum normal kilosunun altında olan çok zayıf kişilerde daha fazla hissedilir.

  1. Kan Basıncı

Yüksek kan basıncı ve düşük kan basıncı nedeniyle kişilerde üşüme görülebilir. Yüksek kan basıncında vücut içerisindeki kan çok hızlı bir şekilde dolaşır ve en son el ve ayaklara  gider. Buradan da çok hızlı geçtiği için el ve ayakların yeteri kadar ısınamamasına neden olur. Düşük kan basıncında ise kanın hareketleri yavaştır ve yine en son el ve ayaklara gider. El ve ayaklara en son ve geç gittiğinden ancak bu süre içerisinde yine üşüme olabilir.

  1. İlaçlar

Bazı ilaçların yan etkisi olarak üşüme gibi bir durum yaşanabilir.  .

  1. Tiroid Problemleri

Üşüme ile birlikte sürekli kilo alma varsa ve bu kilo sorunları diyetlerle ve egzersizlerle giderilemiyorsa tiroid problemlerinden dolayı üşüme yaşanıyor olabilir. Tiroid rahatsızlıklarından bazıları metabolizmayı yavaşlatır ve üşümeye de neden olabilir.

  1. Bağışıklık Sisteminin Zayıflaması

Vücudunun tamamı üşüyenlerde üşüme nedeni bağışıklık sisteminin zayıflaması olabilir. Bağışıklık sistemini zayıflatan Candida gibi parazitler dışarıdan gelen enfeksiyonların vücuda kolaylıkla girmesine neden olabilir. Böyle bir durumda üşümeye neden olacaktır.usumus-kedi

  1. Ortam sıcaklığının değişmesi

Havanın bir derece daha serin olması ile birlikte insan vücudu kendini korumak amacıyla bütün kan dolaşımını iç organlara yönlendirir. Bununla birlikte insanların el ve ayaklarındaki kan dolaşımı azalır. Ancak bazılarında ellerde ve ayaklarda bulunan kanın çekilmesi o kadar çok hissedilir ki, parmakların rengi bile sarıya dönebilir. Böyle bir durumda ise kişi çok fazla üşür.