DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Türk gazetecilere ambargo!

Türk gazetecilere ambargo!

Bulgaristan’da yapılacak olan seçimler dolayısıyla yetkililerden Türk gazetecilere ambargo uygulandı. Gazetecilerin ülkeye girişi güvenlik sebebi ile izin verilmedi. Bulgaristan genelinde yapılacak olan seçimler öncesi Bulgaristan’dan bomba karar geldi. Seçimlerin öncesinde bazı siyasi partiler, Türkiye’de ikamet eden çifte vatandaşların Bulgaristan’a gelip oy kullanmalarını istemediklerini belirtti. Kapıkule Sınır Kapısı’nın karşısındaki Kapitan Andreevo Sınır Kapısı yakınlarında protesto eylemi yapacak

Bulgaristan’da yapılacak olan seçimler dolayısıyla yetkililerden Türk gazetecilere ambargo uygulandı. Gazetecilerin ülkeye girişi güvenlik sebebi ile izin verilmedi.

Bulgaristan genelinde yapılacak olan seçimler öncesi Bulgaristan’dan bomba karar geldi. Seçimlerin öncesinde bazı siyasi partiler, Türkiye’de ikamet eden çifte vatandaşların Bulgaristan’a gelip oy kullanmalarını istemediklerini belirtti. Kapıkule Sınır Kapısı’nın karşısındaki Kapitan Andreevo Sınır Kapısı yakınlarında protesto eylemi yapacak olması nedeni ile de Bulgar yetkililer şok edici bir karar aldı. Bulgar yetkililer güvenlik gerekçesi ile Türk gazetecilere ambargo koydu. Gazetecilerin ülkeye girişi engellendi.

Türk gazetecilere ambargo!

Türk gazetecilere ambargo

Bulgaristan’da yapılacak olan seçimlere Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) ile Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar Partisi de (DOST) de katılacak. Geçtiğimiz salı günü ise Bulgar partililer, Türk vatandaşlarını istemediklerini belirterek Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nın karşısında eylem yaptı. Öfkeli kalabalık ellerinde Bulgar bayrakları taşıyıp yolu da lastik ve zincirlerle kapatmıştı.