DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Türkiye ‘tehlikeli ülkeler’ arasına alınıyor!

Türkiye ‘tehlikeli ülkeler’ arasına alınıyor!

Türkiye’nin son günlerde Avrupa ülkeleri ile yaşadığı krize bir yenisi daha eklendi. Avrupa’daki sigorta şirketleri Türkiye’yi tehlikeli ülkeler arasına aldığı belirtiliyor. Avrupa’da bulunan sigorta şirketleri Türk turizmine bir darbe vurmayı planlıyor. Bunun için Türkiye’yi tehlikeli ülkeler listesine aldığı belirtiliyor. Konu ile ilgili olarak TurizmGüncel’e bir açıklamada bulunan hava yolu şirketinin yetkilisi AIG adlı sigorta şirketinin Türkiye’yi

Türkiye’nin son günlerde Avrupa ülkeleri ile yaşadığı krize bir yenisi daha eklendi. Avrupa’daki sigorta şirketleri Türkiye’yi tehlikeli ülkeler arasına aldığı belirtiliyor.

Avrupa’da bulunan sigorta şirketleri Türk turizmine bir darbe vurmayı planlıyor. Bunun için Türkiye’yi tehlikeli ülkeler listesine aldığı belirtiliyor. Konu ile ilgili olarak TurizmGüncel’e bir açıklamada bulunan hava yolu şirketinin yetkilisi AIG adlı sigorta şirketinin Türkiye’yi ”C” kategorisine aldığını açıkladı.

Türkiye ‘tehlikeli ülkeler’ arasına alınıyor!

tehlikeli ülkeler

Kaynaktan alınan açıklamada ise ”Sigorta şirketleri, ülkeleri ‘A, B, C’ şeklinde kategorilere ayırırlar. A kategorisi Avrupa ülkelerini, B kategorisi ise Avrupa dışında kalan, ancak güvenli olan ülkeleri kapsıyor. C kategorisi ise tehlikeli ülkeler için yapılan bir sınıflandırma. Türkiye’nin C grubuna alınmasıyla birlikte, paket turlarda ve seyahat sigortalarında alınan sigorta ücretleri 10 kat artış gösteriyor.” denildi.

Hava yolu şirketi yetkilisi kendilerinin şu anda başka sigorta şirketleri ile görüşmeye başladıklarını ifade etti. Bunun yanı sıra sigorta şirketlerinin hiçbir resmi açıklama yapmadan bu uygulamayı hayata geçirdiklerinin altını çizdi.