DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
TÜRKİYE'DE SOSYAL DEMOKRATLAR İKTİDAR OLAMAZ

TÜRKİYE'DE SOSYAL DEMOKRATLAR İKTİDAR OLAMAZ

Değerli okurlarım; Türkiye'de sosyal demokratlar iktidar olamaz başlığı altındaki makalemi yazarken, dikkatinizi bazı konulara cezbetmek istiyorum. Cumhuriyet tarihimizi gözden geçirirsek Mustafa Kemal ATATÜRK'ün kurmuş olduğu Cumhuriyet Halk Partisi dediğimiz siyasi partimiz Adnan Menderes'in dahi bu parti geleneğinden geldiği, daha sonra yollarını ayırarak Demokrat Partiyi kurduğunu herkes hemen hemen biliyor. Menderes döneminde yaşanan olayları hepimiz tarih kitaplarından okuyoruz. Marshall

Değerli okurlarım;

Türkiye'de sosyal demokratlar iktidar olamaz başlığı altındaki makalemi yazarken, dikkatinizi bazı konulara cezbetmek istiyorum.

Cumhuriyet tarihimizi gözden geçirirsek Mustafa Kemal ATATÜRK'ün kurmuş olduğu Cumhuriyet Halk Partisi dediğimiz siyasi partimiz Adnan Menderes'in dahi bu parti geleneğinden geldiği, daha sonra yollarını ayırarak Demokrat Partiyi kurduğunu herkes hemen hemen biliyor. Menderes döneminde yaşanan olayları hepimiz tarih kitaplarından okuyoruz.

Marshall planından sizlere kısa bilgiler aktaracağım. İkinci dünya savaşı sonrasında, ABD tarafından Avrupa ülkelerine yardımda bulunmak ve bu ülkeleri kısa zamanda geliştirip güçlenmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan bir program.Amerika çıkarları doğrultusunda Türkiyede yapılan yardımları içeren planlardır. Amerikanın göndermiş olduğu süt tozu okullarda öğrencilere dağıldığını 60 yaşındaki büyüklerimize sorduğumuzda anlatırlar

Burada emperyalist sömürgeci devlet olan ABD ve diğer AB ülkeleri bir türlü ensemizden ellerini çekmemişlerdir. Adnan MENDERES'in sonuda hezimetle bitmiştir. Ülkemizin kendi sanayisini yönlendirecek ve kendi markasını dünya devleri arasına sokacak yatırımlar her zaman engelenmiş veya engelenmeye devam edilmiştir. Dışa bağımlı yaşamayı bizim gibi Asya ülkelerine devamlı olarak dayatmışlardır

Halen Dünyaya yön veren gizli örgütlerin en tepesinde CFR ( council ol Foreign Relations) yani Dış ilişkiler konseyi denilen Dünyanın gizli örgütü ve kan emicileri bulunduğu sürece ülkemizin huzur ve sükunatının olacağından endişe duyulmaktadır. Zaman zaman ülkemiz üzerine oynanan oyunlar sahnelenerek oynatılmak istenilmektedir. Her zaman haçlı zihniyetiyle yaşayan emperyal güçler Dünyadaki güçlü devletleri ve etnik milletleri ayrıştıp kümeler haline getirmek ve kendilerine bağımlılık yaparak gerek yeraltı kaynakların gereksede ülke toprağını zaptetme planları yapmaktadırlar.

Yukarıda CFR gizli örgütü dünya'nın en güçlü silahlarını geri kalmış ülkelere pazarlayarak kan emmeye devam etmekteler. Şimdi işin özü Atatürk'ten sonra sosyal demokratlar kendi kabuklarını değiştiremez hale gelmişlerdir. Zaman zaman koalisyon hükümetleri kursalar dahi ülkemizin gelişmesine hiç bir katkıda bulunamamışlardır. İşin doğrusuna baktığınızda ülkemizde yer alan marjinal partiler CHP- MHP- SAADET- BDP gibi partiler uç parti olduklarından bu partilerin iktidara gelmelerini her zaman dünyayı hegemonyası altına alan bu gizli emperyal güçler engeller.

Bunu engelemek içinde gerek iç ekonomide ve dış ekonomide ülkemizi zora sokarlar. Bunların istediği Türkiye'de kendi çıkar ilişkilerini devam ettirecek daima onlara boyun eğecek oluşumu iktidar yapmaktır. Bu vur kaç taktiğini devamlı olarak yapmaktalar. Sözüm ona SN; KILIÇDAROĞLU son günlerde, kesenin ağzını bayağı açmış görünüyor. Biz iktidara gelirsek emekliye yılda iki kez Bayramlarda bir maaş ikramiye vereceğiz gibi söylemler ediyor .Sayın KILIÇDAROĞLU sizin şahsınıza söz söylemekten haya ederim ancak siyasette bence balık gibi çabuk oltaya düşüyorsunuz.Milyarlarca iç ve dış borcu olan bu ülkede 25 Milyar TL mal olacak bu parayı ödemek kolay değil.

Kim istemez bunu canımıza minnet ama velakin bunu noter tastikli de yapsanız velevki iktidara geldiniz bu sever inanın çark yaparsınız yahu hazineyi boşaltmışlar. Habire şuanki, hükümete veryansın edeceksiniz. Fakat bu millet kime oyunu vereceğini gayet iyi biliyor. Birilerine payeler vermeklerle bunlar olmaz. Şuan ki,siyasi konjektöre batığınızda AKP hükümetinin %8 lik bir oy kaybı yaşadığı ve bu oyların %5 MHP'ye kaydığı yapılan anketler sonucunda gösterilmektedir.Yani CHP'ye giden oy yok. Nedeni şu MHP bu ülkenin garantisi bunu herkes ve herkesim çok iyi algılıyor.MHP ülkenin gerek iç istikrarı gereksede dış güçlere karşı vatanın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkabilecek tek partidir.

Bunuda herkes bu şekilde bilmelidir. MHP iktidara yürüyor.Birleştirici bütünleştirici politikasıyla gün ve gün gücüne güç katmaktadır.İnsanlara para ile vaadlerde bulunmayan ülkenin bekasına sahip çıkan parti olduğundan milletin gözünde büyük bir ivme kazanmaktadır.7 Haziran MHP'nin parlayan yıldızı olacaktır. Sevgiyle kalınız..