DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
110 kişi açlıktan hayatını kaybetti

110 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Somali’de yaşanan zor yaşam şartları hayatı durma noktasına getirdi. Somali’de son 48 saat içerisinde 110 kişi açlıktan hayatını kaybetti.Somali’de zor yaşam şartları insanları canından bezdirdi. Bölgede yaşanan iç savaş ve terörün yanı sıra birde açlık mücadelesi yaşanıyordu. Somali’de son 48 saatin içerisinde 110 kişi açlıktan hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin yanı sıra milyonlarca insan ve çocuk

Somali’de yaşanan zor yaşam şartları hayatı durma noktasına getirdi. Somali’de son 48 saat içerisinde 110 kişi açlıktan hayatını kaybetti.Somali’de zor yaşam şartları insanları canından bezdirdi. Bölgede yaşanan iç savaş ve terörün yanı sıra birde açlık mücadelesi yaşanıyordu. Somali’de son 48 saatin içerisinde 110 kişi açlıktan hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin yanı sıra milyonlarca insan ve çocuk tehlike altında yaşıyor. Yaşanan bu durum için Birleşmiş Milletler çağrıda bulundu.

110 kişi açlıktan hayatını kaybetti

110 kişi açlıkta hayatını kaybettiSomali Başbakanı Hasan Ali Kayre son durum ile ilgili yaptığı açıklamada önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Hasan Ali Kayre, son 2 gün içerisinde 110 kişinin açlıktan hayatını kaybettiğini açıkladı. Ve tek bir bölgeyi vuran kuraklığın milyonlarca insanın hayatını olumsuz etkilediğini ifade etti.Somali hükümetinin salı günü ulusal felaket ilan etmesinin ardından meydana gelen ilk toplu ölüm sonrası, Birleşmiş Milletler yaklaşık 5 milyon insanın acil yardım gereksinimin olduğunu ifade ediyor. Ve bölgede ciddi anlamda kıtlık uyarısı yapıldı.