DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
120 bin Deutsche kullanıcısının bilgileri tehlikede

120 bin Deutsche kullanıcısının bilgileri tehlikede

6 milyondan fazla internet müşterisi bulunan Deutsche Telekom müşterilerinin bilgileri tehlikede. Şirketten yapılan açıklamada müşterilerin login bilgilerinin hemen değiştirmeleri gerektiği açıklandı.

Deutsche Telekom müşterilerini uyardı. Yapılan açıklamaya göre yüzbin aboneden fazla müşterisinin şifrelerinin kırıldığını ve derhal değiştirmeleri gerektiğini açıkladı.

60 bin – 120 bin arası Deutsche müşterinin bilgileri ele geçirildi

Deutsche Telekom’dan yapılan resmi açıklamada müşterilerinin şifrelerinin kurallara uygun olarak oluşturulduğu ancak müşteri login bilgilerini hackerlerin korsan yazılımlar aracılığıyla ele geçirdiğini ve tüm müşterilerinin şifrelerini değiştirmeleri gerektiğini açıkladı.Telekom’dan yapılan açıkalmada 90 adet şifre kombinasyonunun kırıldığı açıklandı. Kaç kişinin login şifrelerinin ele geçirildiği bilgisine yer verilmedi ancak basınca yer alan haberlere göre 60 bin ve 120 bin arasında olduğu tahmin ediliyor.Deutsche Telekom’un Almanya’da toplam 6 milyon internet müşterisi bulunuyor.

Güvenlik sistemlerinde açık bulunmuyor

“Swr3” televizyonunda yer alan habere göre Telekom’un güvenlik sistemlerinin hacklendiğine dair bir kanıt bulunmuyor. Siber saldırının “phising” yöntemi yani müşteri e-maillerine gönderilen virüslü maillere tıklatma yoluyla bilgilerin ele geçirildiği tahmin ediliyor.Geçtiğimiz haftalarda da LinkedIn, twitter ya da Tumblr gibi popüler sosyal medya sitelerine siber saldırılar düzenlenmiş ve çok sayıda kişinin kişisel şifreleri korsanlar tarafından hacklenmişti. Telekom’dan yapılan açıklamada telekom müşterilerini ele geçiren bazı internet korsanlarının tespit edildiği ve haklarında dava açıldığı bilgisine de yer verildi.