DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
14 yaşında Galatasaray forması ile maça çıktı

14 yaşında Galatasaray forması ile maça çıktı

14 yaşındaki Mustafa Kapı, Levski Sofia maçında ilk kez Galatasaray formasını giyerek tarihe geçti.

Galatasaray dün Bulgar ekibi Levski Sofya’yı hazırlık maçında 2-0 mağlup etti. Maça skordan çok 14 yaşındaki Mustafa Kapı’nın Galatasaray forması ile maça çıkması oldu.

14 yaşında Galatasaray forması ile maça çıktı

Galatasaray’ın Hollandalı teknik direktörü Jan Olde Riekerink 89.dakikada Sinan Gümüş’ü oyundan aldı ve yerine 14 yaşındaki Mustafa Kapı’yı oyuna soktu.Mustafa Kapı’nın Galatasaray forması ile karşılaşmada forma giymesi Avrupa basınında yankı uyandırdı. Avrupa’nın çeşitli spor yayın organları Mustafa Kapı’ya geniş yer ayırdı.

The Guardian, Mustafa Kapı’yı gözünden kaçırmadı

İngiltere’nin en büyük bir kaç gazetesinden biri olan The Guardian, 14 yaşındaki Mustafa Kapı’ya gazetede yer ayırdı. Levski Sofya’yı hazırlık maçında 2-0 mağlup ettiğini yazan The Guardian maçtan çok Mustafa Kapı’ya dikkat çekti.Galatasaray’ın oyuncuyu Denizlispor’dan kadrosuna kattığı yazan gazete maçta 1 golü bulunan Hamit Altıntop’un futbol kariyerine başladığında genç oyuncu Mustafa Kapı’nın henüz doğmadığını okuyucularına aktardı.The Guardian ayrıca Jan Olde Riekerink ile ilgilide notlar paylaştı. Hollandalı çalıştırıcının Ajax ve Çin’de kulüplerin altyapılarında çalıştırıcılık yaptığını ve oyuncuyu sahaya sürmek konusunda hiç süphe duymadığını da yazdı.

Bir başka genç isim Celtic’te forma giydi

13 yaşındaki Ousmane Dembele geçtiğimiz hafta Celtic’in 20 yaş altı takımında forma giymişti. Ousmane Dembele, 16 yaşındayken 20 yaş altı takımında forması giyen ve en genç forma bulan isim olan Jack Aitchison’ın yerine oyuna girdi. Böylelike Ousmane Dembele 20 yaş altı takımında forma giyen en genç isim olma özelliğini eline geçirdi.