DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
14 yaşında ölen kızını dondurdu!

14 yaşında ölen kızını dondurdu!

İngiltere’de yaşanan olay da kanserden hayatını kaybeden 14 yaşındaki genç kızın cansız bedeni ilerde bir hastalığa çare bulunması için dondurdu.\r\n\r\n

İngiltere’de yaşanan olay da kanserden hayatını kaybeden 14 yaşındaki genç kızın cansız bedeni ilerde bir hastalığa çare bulunması için dondurdu.Geçtiğimiz ekim ayında gördüğü kanser tedavisini başarı ile tamamlayamayan 14 yaşındaki genç kız hayatını kaybetti. Kızının vefatından sonra annesi, hayatını kaybeden kızının son isteğini yerine getirmek için hukuk mücadelesine girdi. Genç kızın annesi uzun uğraşlar sonunda bu mücadeleyi kazandı. Ve genç kızın bedeni gelecekte hastalığa çare bulunabileceği umudu ile donduruldu.

14 yaşında ölen kızını dondurdu

Kanserden hayatını kaybeden 14 yaşındaki genç kızın cansız bedeni eğer ilerde hastalığına bir çare bulunursa donu çözülecek. Bu umut ile genç kız ‘kriyojeni’ teknolojisi ile donduruldu. Yaşamını kaybeden kızın “Ölmek istemiyorum ama öleceğim, 200 yıl sonra belki beni uyandırabilirler, bu şansı benden esirgemeyin” sözleri ile gündeme oturmuştu. Fakat babası kızının dondurulma isteğini kabul etmedi. Mahkeme ise babayı haksız bularak karar verme hakkını kızın annesine verdi.Annenin kararı ile genç kız ölümünün hemen ardından donduruldu. Kanser tedavisine çare bulunursa genç kızın bedeni tekrar çözülecek. Fakat bilim adamları donmuş bir bedenin tekrar çözülmesi konusunda henüz net bir açıklama yapmadı.