DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
2016 KPSS Sonuçları Açıklandı

2016 KPSS Sonuçları Açıklandı

9 Temmuz’da açıklanması beklenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS-2016/1) sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleştirilen lisans düzeyi KPSS sınavı sonuçları açıklandı. Binlerce adayın heyacanlı bekleyişi sona erdi.9 Temmuz’da açıklanması beklenen sonuçlar bir karar 14 Temmuz Perşembe gününe alınmıştı. Memur adaylarının aylardır beklediği gün geldi. ÖSYM, Kamu Personeli Seçme Sınavı Lisans sonuçlarını “http://wwww.osym.gov.tr” sitesinden bugün saat 16:30 itibariyle adaylara sundu.

Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 1. Yerleştirme” işlemleri tamamlandı. Sonuçları haberimizde yer alan linkten öğrenebilirsiniz…

22-29 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirile KPSS için sonuç belgesi basılmayacak. Sonuçlar da adayların adreslerine gönderilmeyecek.Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve puanlar yer alacak.

2016-KPSS Lisans Sonuçları için tıklayınız

Yerleştirme Sonuçları için tıklayınız

SONUÇLAR ÖSYM’NİN İNTERNET SİTESİNDE

Adaylar, KPSS-2016/1 yerleştirme sonuçlarını ÖSYM’nin resmi internet adresi “https: //sonuc.osym.gov.tr”den T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek.

KPPS’DE BU SENE HANGİ DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI?

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkındaki Genel Yönetmeliğe ilişkin değişiklik içeren Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.Buna göre, KPSS, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl, öğretmen adayları için ise KPSS’de elde edilecek puan bir yıl geçerli olacak. Yeni bir sınavın yapılamaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam edecek.Geçici maddeye göre ise A grubu kadrolara ilişkin sınav başvurularında kullanılan 2016 KPSS puan türlerinin geçerlilik süresi bir yıl olacak.Resmi Gazete’de 26 Mayıs tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu Kararıyla “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik”de değişiklik yapıldı. Yapılan değişikliğe göre, “Dışişleri Bakanlığı aday meslek memurları, aday konsolosluk ve ihtisas memurları” hakkında, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uygulanmayacak.

KPSS SINAVINDA DİKKAT ÇEKEN SORULAR

Dünya sıralamasında İlk 100’e Giren İlk Kadın Tenisçimiz Çağla Büyükakçay’da KPSS sorusu oldu.Cemil Meriç Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi’nde sınava giren bir aday, güncel sorular içinde ABD Başkanı Barack Obama’nın 88 yıl sonra nereye ayak bastığının sorulduğunu da belirtti. 88 yıl sonra Küba’ya ayak basan ilk ABD Başkanı olan Barack Obama’nın KPSS sorusu olması dikkat çekti.