DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
2016 KPSS tercih klavuzu yayımlandı mı? Kpss tercihleri ne zaman?

2016 KPSS tercih klavuzu yayımlandı mı? Kpss tercihleri ne zaman?

Memur olabilmek için girdikleri 2016 KPSS sınavı sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Adaylar dört gözle tercih klavuzunun açıklanmasını bekliyor.

Memur olabilmek için girdikleri 2016 KPSS sınavı sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Sınav sonuçlarını öğrenen adaylar dört gözle tercih klavuzunun açıklanmasını bekliyor. ÖSYM’den gelen açıklamada branşlarla ilgili sıralamalar konu ele alınırken tercihler ile ilgili her hangi bir açıklama yapılmadı. 2016 KPSS tercihleri ne zaman yapılacak? 2016 KPSS tercih klavuzu yayımlandı mı?2016 KPSS ortaöğretim sonuçları geçtiğimiz günlerde açıkladı ve sonrasında bu sefer bekleyiş tercihler için devam etti. 20 Kasım’da gerçekleşen sınava 3 milyon 49 bin aday katıldı. Sınava katılan 3 milyon 489 bin adaydan 1354 adayın sınavı çeşitli nedenlerle geçersiz sayıldı.

2016 KPSS Branş Sıralamaları yayınlandı

2016 Kamu Personel Seçme Sınavına katılan memur adayları sınav sonuçlarını baz alarak  branşlara göre sıralamaları https://ais.osym.gov.tr adresinden takip edebilirler. Tc kimlik no’ları ve şifreleri ile giriş yapabilecekleri sistem üzerinden giri yapmaları mümkündür.2016 KPSS Tercihleri ne zaman yapılacak?Sınav sonuçlarını öğrenen adaylar şimdi meraklı bir bekleyiş içerisinde. Hak kazandıkları puanlar ile tercih yapmayı bekleyen adaylar için tercihlerin ne zaman yapılacağı henüz belli değil. Öncelikle 2016 KPSS Tercih klavuzunun yayınlanması bekleniyor.2016 KPSS Tercih Klavuzu Yayımlandı mı?2016 Kpss tercih klavuzları henüz yayınlanmadı. Ancak Aralık ayının sonuna kadar yayımlaması beklenen tercih klavuzu için henüz resmi bir açıklama bulunmamaktadır.KPSS Puanı HesaplamaÖncelikle 2016 Kamu Personel Seçme Sınavında bulunan 120 sorudan 60 tanesi genel yetenek, 60 tanesi ise genel kültür olmaktadır.4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir.Standart Sapma; Yani öğrencilerin en çok yapamadığı sorular vardır. Bu sorular size +5 ya da -5 olarak geri dönebilmektedir.KPSS İtirazı nasıl yapılır?Kpss sonuçlarının açıklamasıyla birlikte aldıkları puanın doğru olmadığını düşünen adaylar sonuçlar açıklandıktan sonra 10 gün içerisinde Genel Amaçlı Dilekçe örneği ile birlikte ÖSYM’ye başvurmalıdırlar. Sınav sorularına itiraz için ise sınavdan sonra 3 gün içinde itiraz gerçekleştirilmelidir.KPSS Tercihleri için şartlar nelerdir?

  1. Türk vatandaşı olmak
  2. 18 yaşını bitirmiş olmak
  3. Kamu haklarından mahrum olmamak
  4. Kılavuzda yer alan “kadroları” tercih edecek adaylar için; Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenenbir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa biledevletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar,milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp,rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesatkarıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklamaveya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
  5. Görev alacakları pozisyonlar için herhangi bir akıl hastalığı, bedensel hastalıkları olmaması.