DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
2017 Aşure Günü Ne Zaman?

2017 Aşure Günü Ne Zaman?

Müslüman aleminin en bereketli günlerinden biri olan Aşure Günü ne zaman? Aşure Günü, Eylül ayının kaçına denk geliyor? Peki Muharrem ayı ne zaman? Muharrem ayı ne zaman başlar, ne zaman bitiyor? Muharrem ayı, hicrî senenin birinci ayıdır. Biz Müslümanlar da bu mübarek ayı verimli ve bol sevap alarak geçirmeliyiz. Peki Muharrem ayı ne zaman başlıyor? 2017 Aşure

Müslüman aleminin en bereketli günlerinden biri olan Aşure Günü ne zaman? Aşure Günü, Eylül ayının kaçına denk geliyor? Peki Muharrem ayı ne zaman? Muharrem ayı ne zaman başlar, ne zaman bitiyor? Muharrem ayı, hicrî senenin birinci ayıdır. Biz Müslümanlar da bu mübarek ayı verimli ve bol sevap alarak geçirmeliyiz. Peki Muharrem ayı ne zaman başlıyor? 2017 Aşure Günü Ne Zaman?

AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN?

“Allah’ın ayı Muharrem” olarak bilinen Muharrem ayı, 21 Eylül 2017 Perşembe günü başlayacaktır. 2017 yılı Muharrem ayının 10. günü ihya edilen aşure günü ise 30 Eylül 2017 tarihine denk gelmektedir.

NELER YAPILMALI?

Muharrem ayını vatandaşlar namaz kılarak ve oruç tutarak geçirirler. Çokça duaların edildiği Muharrem ayında bir de aşure pişirilir ve tanıdıklara komşulara dağıtılır. Bu ay içinde; perşembe, cuma, cumartesi günleri peşpeşe oruç tutulursa 900 senelik nâfile oruç sevâbı verilir. Muharrem’in 9 ve 10’uncu geceleri birer tesbih namazı kılmalıdır. Yine 9 ve 10’uncu geceleri teheccüd vaktinde rızâ-i ilâhî için 4 rek’at namaz kılınır. Her rek’atte 50’şer İhlâs-ı şerîf okunur.