DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
2019 UEFA Avrupa Ligi finali Vodafone Arena’da oynanabilir

2019 UEFA Avrupa Ligi finali Vodafone Arena’da oynanabilir

2019’da UEFA finallerine ev sahipliği yapabilecek stadyumlar aday olarak belirlendi. Vodafone Arena, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Süper Kupa finallerine aday oldu.İnönü Stadyumu’nun yerine yapılan Vodafone Arena geçtiğimiz yıl kapılarını açmıştı. Eskisine göre çok daha modern bir stadyum olma özelliği taşıyan Vodafone Arena, UEFA’nın iki finalinden birine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.2019 Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi,

2019’da UEFA finallerine ev sahipliği yapabilecek stadyumlar aday olarak belirlendi. Vodafone Arena, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Süper Kupa finallerine aday oldu.İnönü Stadyumu’nun yerine yapılan Vodafone Arena geçtiğimiz yıl kapılarını açmıştı. Eskisine göre çok daha modern bir stadyum olma özelliği taşıyan Vodafone Arena, UEFA’nın iki finalinden birine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.2019 Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, Süper Kupa finali için aday stadyumlar açıklandı. Avrupa Ligi ve Süper Kupa için aday olarak gösterilen stadyumların arasında Vodafone Arena’da bulunuyor.

2019 Avrupa Ligi finali için aday gösterilen stadyumlar

Beşiktaş Arena (İstanbul/Türkiye), Olimpiyat Stadı (Bakü/Azerbaycan), Dinamo Arena (Tiflis/Gürcistan), Frankfurt Stadı (Frankfurt/Almanya), Arena Stuttgart (Stuttgart/Almanya), Hampden Park (Glasgow/İskoçya), Estadio Ramon Sanchez Pizjuan (Sevilla/İspanya).

2019 Süper Kupa finali için aday gösterilen stadyumlar

Beşiktaş Arena (İstanbul/Türkiye), Qemal Stafa Stadı (Tiran/Arnavutluk), Stadium de Toulouse (Toulouse/Fransa), Florian Albert Stadı (Budapeşte/Macaristan), Sammy Ofer Stadı (Haifa/İsrail), Astana Arena(Astana/Kazakistan), Windsor Park (Belfast/Kuzey İrlanda), Arena Gdansk (Gdansk/Polonya), Narodowy Stadı (Varşova/Polonya).

2019 Şampiyonlar Ligi finali için aday gösterilen stadyumlar

Olimpiyat Stadı (Bakü/Azerbaycan), Estadio Metropolitano (Madrid/İspanya)

İstanbul daha önce iki finale ev sahipliği yaptı

İstanbul, UEFA finallerine yabancı bir şehir değil. 2005 yılında Milan’la Liverpool arasındaki Şampiyonlar Ligi’ne İstanbul Olimpiyat Stadyumu ev sahipliği yaptı.2009 yılında Shaktar Donetsk’le Werder Bremen’i karşı karşıya getiren UEFA Kupası finaliyse Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda oynandı.