DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
22 yıl idamı bekledi, sonrasında ise bakın ne oldu?

22 yıl idamı bekledi, sonrasında ise bakın ne oldu?

Amerika’da yaşanan olay duyanları şoke etti. Tecavüz ve cinayet suçları ile hakkında idam kararı verilen Nick Yarris, 22 yıl sonra bakın neyle karşılaştı.\r\n\r\n

Amerika’da yaşanan olay duyanları şoke etti. Tecavüz ve cinayet suçları ile hakkında idam kararı verilen Nick Yarris, 22 yıl sonra bakın neyle karşılaştı.Amerika’da yaptığı tecavüz ve cinayet suçları ile hakkında idam kararı istenilen Nick Yarris, yaşamının büyük kısmını tecrit hücresinde geçirdi. Nick Yarris hücrede yaşadığı zaman gardiyanlar tarafından çoğu kez dayak yediğini ve retinasının yırtıldığını söyledi. Yaşadıkları ile ilgili olarak BBC’ye konuşan zanlı çarpıcı açıklamalarda bulundu. Nick Yarris, “Size zarar veren insanlara karşı düzgün davranmaya çalışmak çok zor bir şey” dedi. 22 yıldır idam edilmeyi beklerken hukuk üzerinde de çalışmalara başladı. Ve bir günde 3 kitap bitirdiğini söyledi.

22 yıl idamı bekledi!

22-yil-idami-bekledi-sonrasinda-ise-bakin-ne-olduHücrede yaşayan Nick Yarris, tam 22 yıl boyunca idam edilmeyi bekledi. Nick Yarris, “Eğitimimin ana nedeni idam edilmeden önce ikna edici biçimde açıklama yapabilmekti” derken gerçekten idam edileceğini düşünüyordu.

2003 yılında aklandı

ABD’nin ilk DNA testi talep eden mahkumu olan Nick Yarris bu süre zarfında bir çok hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. 2002 yılında idam edilmeyi beklerken ve temyiz başvurularından vazgeçmişken mucize o esnada gerçekleşti. Yargıç son kez bir DNA testinin yapılmasını istedi. Bu karardan sonra hayatı değişti. Yapılan DNA testinde cinayete kurban giden kurbanın kıyafetlerinde iki ayrı adamın DNA izlerinde rastlandı. Bununla birlikte 2003 yılında aklandı.Cinayete kurban giden kadının katili asla bulunamadı. Ve hatalı mahmumiyet nedeni ile tazminat aldı. 22 yılın ardından temize çıkan Nick Yarris bu tazminatı ‘merhamet parası’ olarak nitelendiriyor.