DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
22 yıl sonra Kurt Cobain’in CIA tarafından öldürüldüğü iddia edildi

22 yıl sonra Kurt Cobain’in CIA tarafından öldürüldüğü iddia edildi

1994 yılında intihar ettiği iddia edilen Kurt Cobain’in ölümü hakkında yeni iddialar var. “Drugs as Weapons Against Us” kitabında yazan iddialar doğru mu?

Bir dönem müzik piyasasına damga vuran, müzik dünyasının efsane ismi Kurt Cobain’in ölümü ile ilgili yeni iddialar gündeme geldi.John Potash’a ait , “Drugs as Weapons Against Us” isimli kitapta, Nirvana’nın 27 yaşındaki solisti Kurt Donald Cobain’ın uyuşturucu bağımlısı hale getirildikten sonra ABD İstihbarat yetkilileri tarafından öldürüldüğünü iddia edildi.TheSun’da yer alan habere göre, kitabın yazarı, uyuşturucu bağımlısı olan Cobain’in 1994 yılında kendini vurarak intihar ettiği haberlerine alternatif bir açıklama getirdi. Potash, “Kanıtlar, ABD istihbaratının Cobain’i, eroin kullanımını teşvik etmek için kullandığını gösteriyor” dedi.kurt-cobain_2

“Baskı altına alınmış kanıtlar, ABD istihbaratının Cobain’in radikal sol görüşünden ve uyuşturucu kullanmayı bıraktığında üstü kapalı bir şekilde uyuşturucu kullanmamayı teşvik edeceğinden dolayı ölümünü planladığını gösteriyor” şeklinde konuştu. Yazar, uyuşturucu kullanan Cobain’in, uyuşturucunun Amerika’da popüler hale gelmesine yardım ettiğini, ayrıca sol görüşlü oluşunun ABD istihbarat güçlerinin onaylamadığını ve dikkatini çektiğini iddia etti. Potash, “Bir eroin bağımlısı olan Kurt Cobain, bu trendin popüler olmasına yardım ediyordu. Ayık bir Cobain bu trendi tersine çevirebilirdi, aynı zamanda radikal sol görüşleri de etkiliydi” dedi.

SİLAHTA PARMAK İZİ YOK

Daily Star’da yer alan habere göre Cobain’in dışında John Lennon, Jimi Hemdix ve Tupac gibi dünya çağında önemli bir konuma sahip olan müzisyenlerin ABD’de sol politikaları yaygınlaşmasını önlemek amacıyla CIA’nın hedef tahtasında olduğunu iddia etti.Ayrıca, Cobain’in otopsisinde kanında çıkan eroin miktarının, normal bir insan bünyesinin kaldırabileceği miktarın üç katı olduğu ve o kadar eroin alan bir insanın elindeki tüfekle kendini vurmasının imkansız olduğu öne sürüldü. Kurt Cobain’in parmak izlerinin etrafta bulunan hiç bir eşyada ve silahın üstünde bulunmadığı da belirtilen bilgiler arasında.kurt-cobain_3

İNTİHAR NOTUNU BAŞKASI YAZDI

Kurt Cobain’in yanında bulunan intihar notunun da başkası tarafından yazıldığı iddia ediliyor. Mektupta bulunan Cobain’in çocukken kendisinin kurguladığı ‘Boddah’ kelimesinin başka bir el tarafından yazılmış olduğu iddia edildi.John Potash’a ait , “Drugs as Weapons Against Us” isimli kitapta, Nirvana’nın 27 yaşındaki solisti Kurt Donald Cobain’ın uyuşturucu bağımlısı hale getirildikten sonra ABD İstihbarat yetkilileri tarafından öldürüldüğünü iddia edildi.