DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
27 Aralık 2016 Salı Reyting Sonuçları

27 Aralık 2016 Salı Reyting Sonuçları

27 Aralık 2016 Salı Reyting Sonuçları reyting sonuçları açıklandı mı? Anne dizisi Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisini geçebildi mi? Dün en çok hangi dizi izlendi? İşte 27 Aralık 2016 Salı Reyting Sıralaması.

27 Aralık 2016 Salı Reyting Sonuçları belli oolduDün yayınlanan Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi zirvedeki yerini koruyabildi mi? Anne dizisi kaçıncı sırada yer aldı? Reytingleri düşük giden Gülümse Yeter dizisi yükselişe geçebildi mi? Kanal D’nin Hayat Şarkısı dizisi kaçıncı sırada yer aldı? Bu soruların cevabı 27 Aralık 2016 Salı Reyting sıralamasında. 27 Aralık 2016 Salı Reyting Sonuçları ilkelihaber’de…27 Aralık 2016 Reytinglerine göre; Dün en çok izlenen dizi yine ATV’nin reytingleri alt üst eden dizisi ‘Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ oldu. EDHO’ın ardından Star TV’nin başarılı dizisi ‘Anne’ reyting listelerinde ikinci sırada yerini aldı. Kanal D’nin ‘Hayat Şarkısı’ dizisi onüçüncü sırada yer alırken, Show Tv’de yayınlanan ‘Gülümse Yeter’ dizisi yirminci sırada yer aldı.

27 ARALIK SALI 2016 TOTAL REYTİNGLERİ

27 ARALIK SALI 2016 AB REYTİNGLERİ

Geçtiğimiz hafta 20 Aralık Salı günü reytinglerde hangi dizi birinci olmuştu?20 Aralık Salı 2016 reytinglerinde Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz birinci sırada yer alırken, Anne dizisi ikinci, Hayat Şarkısı dizisi onbirinci, Gülümse Yeter dizisi onbeşinci sırada yer almıştı.Ayrıca haberde reyting nedir, nasıl ölçülür ve nasıl belirlenir sorularının cevaplarına da ulaşabilirsiniz.

Reyting nedir? Nasıl ölçülür?

Öncelikle Reyting nedir sorusunu cevaplandırmadan önce kelime anlamını öğrenelim. Reyting günümüzde, izleniş durumu, izlenme, değerlendirme ve izlenme payı anlamına gelmektedir.Reyting sonuçlarını incelerken bilmeniz gereken bazı terimler ve anlamları;Share; İzlenme payıReach; Değişken izleyici sayısıA.T.S; Ortalama izlenme oranıReyting nasıl ölçülür?Türkiye’de ilk reyting ölçümü 1989 yılında AGB Nielsen tarafından ölçülmeye başlamıştır. Günümüzde reyting TNS tarafından ölçülüyor. Reyting ölçümü ‘peoplemeter’ adı verilen cihazla yapılır. ‘Peoplemeter’ günümüzde sadece 2200 ailenin evinde bulunmaktadır.  ‘Peoplemeter’ cihazının bağlandığı evler kimseyle paylaşılmaz. Yani evinizde ‘Peoplemeter’ bulunmuyorsa izlediğiniz kanala reyting verme gibi bir ihtimaliniz bulunmamaktadır. Bu nedenden dolayı 70 milyondan fazla kişini yaşadığı ülkede reyting sonuçlarının 2200 aile tarafından belirlenmesi bir çok tartışmaya da yol açtı.Reytingin yanında bilmenizde fayda olan bazı terimler ve anlamları.Share: Bir kanalın izlenme payı demektir.Reach: Bir tv kanalını değişik izleyen kişiler anlamına gelmektedir.A.T.S: Ortalama izlenme oranı demektir.Reyting oranları nasıl belirlenir?Reyting oranları belirlenirken 4 ayrı grup ölçümlenir. Bu gruplar  A/B, C1, C2 ve D/E‘dir. Bu grupların ölçümlerinin oluşturulma aşamasında ilk olarak belirlenen ailede en yetkili kişinin eğitim durumu ve mesleği baz alınmaktadır.Sıralama A/B, C1, C2 ve D/E izleyici kitlesi olarak başlar. Sıralama ilerledikçe ölçümleme yapılan ailelerin eğitim seviyeleri ve meslekleri diğer sıralamara göre düşmektedir. Yani en değerli kitle A/B’dir.