DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Şifa kaynağı ayvanın faydaları nelerdir?

Şifa kaynağı ayvanın faydaları nelerdir?

Ayva, birçok faydası bulunan şifa kaynağı bir kış meyvesidir. Ayva, akciğer, ağız rahatsızlıkları, boğaz, göz,  kalp, mide, böbrek, bağırsak rahatsızlıkları ve adet kanamalarına oldukça faydalıdır. Ayvanın faydalarını sizler için yazdık.100 gram ayvada bulunan, besin ve kalori değerleri şöyledir. Su 83.8 gr, kalori 57, yağ 0.1 gr, karbonhidrat 15.3 gr, Kcalprotein 0.4 gr, demir 0.7 mg,

Ayva, birçok faydası bulunan şifa kaynağı bir kış meyvesidir. Ayva, akciğer, ağız rahatsızlıkları, boğaz, göz,  kalp, mide, böbrek, bağırsak rahatsızlıkları ve adet kanamalarına oldukça faydalıdır. Ayvanın faydalarını sizler için yazdık.100 gram ayvada bulunan, besin ve kalori değerleri şöyledir. Su 83.8 gr, kalori 57, yağ 0.1 gr, karbonhidrat 15.3 gr, Kcalprotein 0.4 gr, demir 0.7 mg, kalsiyum 11 mg, fosfor 17 mg, sodyum 4 mg, potasyum 197 mg, C vitamini 15 mg,  A vitamini 40 mg, dır.

Ayvanın faydaları :

* Ayva suyu iştah açar. Bunun dışında vücudu terletmeye de yardım eder.* Ayva grip ve nezle için çok etkili bir meyvedir.* Ağız kokusundan şikayeti olanların tüketmesi gereken bir meyvedir.* Vücuttaki harareti ve ishali keser.* Ayvadan hazırladığınız kompostolar özellikle çocuk ishallerini kesmekte etkilidir.* Ayva, kalpte rahatlama sağlar ve kalbi kuvvetlendirir. Kalp çarpıntısı ve sıkıntısına karşı faydalıdır.* Mideyi ve bağırsakları güçlendirir, hazımsızlığı giderir, ince bağırsaklarda oluşan iltihabını kesmeye yardım eder.* Vücudun gelişimine olumlu etkisi vardır.* Karaciğer tembelliği ve damar sertliği için ayva bire birdir. Ayrıca tansiyonu düşürür ve safrayı düzenler.* Sakinleştirici özelliğinden yararlanmak isterseniz ayva yapraklarından yapılan çayı içmelisiniz. Bu çayın kalp ağrılarına da iyi geldiği söylenmektedir.* Sindirim sistemi rahatsızlıklarından şikayetçiyseniz ayva reçeli tüketmelisiniz. ayva-receli* Ayva, cinsel isteği artıran bir meyvedir.* Ayva, tereyağında pişirilerek tüketildiğinde tüberküloz, nefes yolu hastalıkları, sürekli öksürük ve bronşit gibi rahatsızlıklara iyi gelmektedir.* Ayva suyunu buruna çekmek burun kanamasını önlemeye yardım eder.* Ayva suyu, aşırı adet kanamasını önler, bağırsak kanamalarını keser, dizanteriye karşı çok faydalıdır.* Ayva kabuğu veya ayva çekirdeğini kaynatıp içmek, idrar yolu iltihaplarına faydalıdır.* Ayva çiçeği kaynatılıp içilirse annenin sütünü artmasını sağlar. Ayrıca bu, kalp çarpıntısını kesmeye ve kalbi kuvvetlendirmeye de yarar.* Ayva varislere iyi gelir. Yorgunluk ve bitkinliği önlemeye yardımcıdır.* Ayva hoşafı, ağız yaralarına iyi gelir ve uyurken ağızdan salya gelmesini önler.* Boğaz ağrısını ve boğaz şişliğini gidermek için ayva yaprağı kaynatılır, suyu ile gargara yapılır, pişmiş ayva yaprakları da lapa yapılıp boğaza sarılır.Uyarı: Tansiyonu yüksek olan kişilerin ve kabızlık şikayeti olanların ayva yemeleri sakıncalı olabilir. Ayvanın genel olarak çiğ yenilmesi tavsiye edilmez bunun yerine komposto veya jöle yapılması ya da külde pişirilerek yenmesi tavsiye edilir.