DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Öğrenciler dikkat! Hafızayı güçlendiren beslenme

Öğrenciler dikkat! Hafızayı güçlendiren beslenme

Öğrenciler dikkat! 8.sınıf öğrencilerinin TEOG-1 sınavı önümüzdeki hafta yapılacak. Bu sınav ortaokul grubu öğrenciler için çok çok önemli. Bütün 8.sınıflar heyecanla bu sınavı bekliyor. Biz de onların başarılarına katkı sağlamak için öğrencilerimize hafızayı güçlendiren beslenme önerileri hazırladık.MuzB vitamini ve potasyum zengini muz, güçlü sinirlere sahip olmanızı ve beyninizin zinde olmasını sağlar.Ispanakİçeriğindeki demir sayesinde konsantrasyonunuzu ve

Öğrenciler dikkat! 8.sınıf öğrencilerinin TEOG-1 sınavı önümüzdeki hafta yapılacak. Bu sınav ortaokul grubu öğrenciler için çok çok önemli. Bütün 8.sınıflar heyecanla bu sınavı bekliyor. Biz de onların başarılarına katkı sağlamak için öğrencilerimize hafızayı güçlendiren beslenme önerileri hazırladık.MuzB vitamini ve potasyum zengini muz, güçlü sinirlere sahip olmanızı ve beyninizin zinde olmasını sağlar.Ispanakİçeriğindeki demir sayesinde konsantrasyonunuzu ve enerjinizi artırır. Ispanak, zihin için mükemmel bir besindir.CevizCeviz, özellikle kahvaltıda peynirle beraber tüketildiğinde beyin için harika bir besindir. Odaklanmayı da kuvvetlendirir.YumurtaYumurta sarısında bulunan “Kolin” maddesi hafızayı güçlendirir, beyindeki sinir iletim hızını arttırır. Aynı amanda D vitamini deposu olan yumurta, hücrelerin kendi kendini onarmasının sağlar ve beyin  faaliyetlerini geliştirir.Kırmızı yağsız etBol miktarda demir içerdiğinden beyin için ideal bir besindir. Sağlıklı alyuvar üretimi için vazgeçilmezdir. Beyin gelişimine büyük katkı sağlar, özellikle çocuklarda zeka seviyesini yukarı çeker. PirinçÖzellikle esmer pirincin, beyin hücrelerini besleyen bir yapısı vardır.Çilek İçeriğindeki fisetin adlı madde hafıza kaybının etkilerini azaltıp, bunamayı geciktirir. Çilek aynı zamanda antioksidan ve C vitamini deposudur. Yaş ilerledikçe zayıflayan beyin fonksiyonlarının düzene girmesini sağlar.

Bitter çikolata    bitter-cikolata

Magnezyum ve antioksidan içeriğiyle beyne oksijen taşıyarak beynin daha aktif çalışmasını sağlar.TahıllarÖnemli bir B vitamini kaynağı olan tahıllar, kan şekerini dengeler.PatatesKan şekerini dengeli olarak yükseltir ve bu sayede zeka daha verimli çalışır.Yoğurtİçinde bulundurduğu tirozin maddesi hafızayı güçlendirip, beyni uyarır.Üzüm suyuDopamin salgılanmasını arttırarak problem çözme yeteneğini geliştirir. Aynı zamanda üzüm suyu kısa ve uzun süreli hafızayı kuvvetlendirir. FasulyeLif ve protein kaynağı fasulye özellikle çocuklarda zekayı açar.Kırmızı ve turuncu renkli sebzelerÖzellikle domates, havuç ve kırmızı biberde bulunan antioksidan beynin daha uzun süre sağlıklı kalmasını sağlar.Somon     somonSomonda bulunan omega-3 yağları hem beyni korur hem de hafızayı güçlendirir.Fındık, fıstıkOdaklanma kabiliyetini kuvvetlendirir.ZencefilUzmanlar üreticiliğin geliştirilmesi için zencefil yenmesini öneriyor.Kimyonİçerdiği uçucu yağlar bütün sinir sistemini uyarır. Uzmanlar “Aniden bir fikre, bir buluşa ihtiyacı olan kimyon çayı içmelidir. Çay, bir fincana iki tatlı kaşığı dolusu kimyon eklenerek yapılabilir” önerisinde bulunuyor.LahanaTiroit bezlerinin aktivitesini yavaşlattığı için daha stressiz öğrenmeyi sağlar.SardalyaSardalya da stresi azaltan besinlerden olduğu için hafızayı güçlendiren beslenme önerilerinde yer alıyor.SoyaHafızayı güçlendirir. Soya sütü ya da soyalı yemekler bunamayı geciktirir.YulafKarbonhidrat oranı yüksek yulaf, hafıza ve dikkate olumlu etki yapar.BrokoliBrokolide yüksek oranda bulunan folik asit gerginlik, asabilik ve ilgisizliğe engel olur.Çayİçeriğindeki flavonoidler sayesinde beynin esnekliğini korur ve beyin aktivitelerini artırır.Bütün öğrencilere sınavlarında başarılar.