DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
‘3 Türk diplomat iltica başvurusunda bulundu’

‘3 Türk diplomat iltica başvurusunda bulundu’

Alman medyası, 3 Türk diplomatın Almanya’ya iltica etmek için başvuruda bulundukları iddia edildi. İşte Alman medyasına yer alan o haberler..\r\n\r\n

Alman medyasında ‘3 Türk diplomat iltica başvurusunda bulundu’ şeklinde haberler yer aldı.  İşte Alman medyasına yer alan o haberler..Almanya’da çıkan bu haber ile ilgili televizyon kararları ortak bir haber yayımladı. Bu 3 televizyon arasında Süddeutsche Gazetesi-Batı Almanya Radyo Televizyonu (WDR)-Kuzey Almanya Televizyonu yer aldı.  Ortaklaşa verilen haberde, ‘Türkiye’nin Almanya’daki misyonlarında görev yapan 8 diplomat Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantılı olduğu gerekçesiyle diplomatik pasaportları iptal edildi ve bunlardan üçü de Almanya’ya iltica başvurusunda bulundu’ ifadelerine yer verildi.

‘3 Türk diplomat iltica başvurusunda bulundu’

3-turk-diplomat-iltica-basvurusunda-bulunduDışişleri Bakanlığı’na dayandırılan haberde, Almanya’ya iltica başvurusunda bulunan 3 diplomatın arasında Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği’ndeki Askeri Ataşe Kurmay Albay Ayhan Dağlı’nın yer aldığı belirtildi. Askeri Ataşe Kurmay Albay Ayhan Dağlı’nın,  Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği’ndeki görevinin sona ermesinin ardından Türkiye’ye geri dönmeyen ve Almanya’nın neresinde olduğu bilinmiyordu.Bu gibi bilgilerin yanı sıra, Federal Göçmen ve Mülteci Dairesi’nin yapılan bu müracaatlar hakkında bir karar vermediği belirtildi. Federal Göçmen ve Mülteci Dairesi henüz karar vermemişken bu iltica başvurularının iki ülke arasında bir krize dönüşebileceğini ifade etti.  İltica başvurusunda bulunan diplomatların dışındaki diğer diplomatların ise Türkiye’ye döndükleri açıklandı.