DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
31 Ekim’de ateşkes sona eriyor!

31 Ekim’de ateşkes sona eriyor!

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos’dan referandum sonrası yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. \r\n\r\n

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos’dan referandum sonrası yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. Ağustos ayından bu yana olan ateşkes 31 Ekim’de sona eriyor.Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, pazar günü gerçekleşen referandumun ardından televiyondan halka seslendi. Referandumda Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) ile hükümet arasında imzalanan anlaşma reddedildi.

Ateşkes 31 Ekim’de sona eriyor!

ateskes-kanadaBarış sağlamak için yapılan anlaşmaya referandumdan ‘HAYIR’ sonucu çıktı. Çıkan sonucun ardından barış sürecinin devam etmesi için FARC liderleri ile görüşmesini istediği bir heyeti Küba’ya gönderdi. Yapılan görüşmelerin sonrasında Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, 31 Ekim’de sona ereceğini ifade etti. Ateşkes ağustos ayında alınmıştı. Yaklaşık 2 ay kadar süren ateşkes bu ayın sonunda bitiyor.Ağustos ayından bu yana olan ateşkesin Ekim ayında sona ereceğini belirten Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, bu karar karşı çıkan muhalefetle de görüşmeye hazırlanıyor. Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, “Bu çatışmaya bir çözüm bulacak anlaşmayı gerçekleştirebilmek için ilerleyebileceğimizi ümit ediyorum.” dedi.

FARC’dan sert tepki!

Pazar günü gerçekleşen referandumun ardından FARC, ateşkese bağlı kalacaklarını belirtti. Fakat FARC, Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos’un bu son açıklamasına büyük tepki gösterdi. Bu ayın sonunda biteceği ifade edilen ateşkes kararı için FARC Lideri Rodrigo Landono tepkisini ve şokunu gizleyemedi. FARC Lideri Rodrigo Landono,  Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos’un açıklamasının ardından sosyal medyada bir mesaj yayımladı. İşte o mesaj da “Peki ya bundan sonra ne olacak? Savaş devam mı edecek?” ifadeleri yer aldı.

Nobel Barış Ödülü’nün sahibi belli oldu!

Nobel Barış Ödülü’nün bu yıl ki sahibi Kolombiya Devlet Başkan Juan Manuel Santos oldu. Juan Manuel’in bu başarısı büyük bir çoşku ile karşılandı.Norveç Nobel Komitesi, uzun süren iç savaşı sona erdirmek için büyük çaba harcayanKolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos’u Nobel Barış Ödülü’ne layık gördü. Norveç Nobel Komitesi’nden yapılan açıklamada  “Bu yılki Barış Ödülü’ne, ülkesinde 50 yıldan uzun süren ve en az 220 bin kişinin yaşamını yitirmesine ve 6 milyon kişinin de yerlerinden olmasına neden olan iç savaşı sona erdirmek için kararlı bir biçimde çaba harcayan Devlet Başkanı Santos layık görüldü. Ödül, aynı zamanda yaşadıkları büyük güçlükler ve suistimallere karşın adil bir barış umudundan vazgeçmeyen Kolombiya halkına, sivil savaşın sayısız kurbanının yakınlarına ve barış sürecine katkıda bulunan tüm taraflara bir armağan olarak görülmelidir.”  sözlerine yer verildi.