DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
53 saat yüzerek bir ülkeden digerine geçti!

53 saat yüzerek bir ülkeden digerine geçti!

Nyad, daha önce 3 defa Küba’dan Florida’ya tek seferde yüzmeyi denemiş ama başarılı olamamıştı. Geçtiğimiz Cumartesi günü Havana’dan yüzmeye başlayan Diana Nyad, 53 saatte 178 km yüzerek (yerel saatle pazartesi 14.00’da) Florida’nin Key West kıyılarına ulaşmayı başardı. Tarihi başarıya imza atan Nyad’ı çok sayıda insan sahilde büyük çoşkuyla karşıladı. Nyad son olarak 2012 yılında Küba’dan Florida’ya yüzmeyi denedi ama fırtına ve hava şartlarının olumsuzluğu engeline

Nyad, daha önce 3 defa Küba’dan Florida’ya tek seferde yüzmeyi denemiş ama başarılı olamamıştı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Havana’dan yüzmeye başlayan Diana Nyad, 53 saatte 178 km yüzerek (yerel saatle pazartesi 14.00’da) Florida’nin Key West kıyılarına ulaşmayı başardı. Tarihi başarıya imza atan Nyad’ı çok sayıda insan sahilde büyük çoşkuyla karşıladı. Nyad son olarak 2012 yılında Küba’dan Florida’ya yüzmeyi denedi ama fırtına ve hava şartlarının olumsuzluğu engeline takılmıştı.

BAŞKAN OBAMA TEBRİK ETTİ

ABD Başkanı Barack Obama, tarihi başarıya imza atan Nyad’ı twitter hesabından “Diana Nyad’ı tebrik ediyorum. Hayallerinden hiçbir zaman vazgeçme” şeklinde kutladı.