DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
7.4 büyüklüğünde şiddetli deprem!

7.4 büyüklüğünde şiddetli deprem!

Yeni Zelanda 7.4 büyüklüğündeki deprem ile sallandı. Depremin hemen ardından ise bölgede tsunami alarmı verildi.\r\n\r\n

Yeni Zelanda 7.4 büyüklüğündeki deprem ile sallandı. Depremin hemen ardından ise bölgede tsunami alarmı verildi.Yeniz Zelanda’da meydana gelen deprem ile ilgili ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezinden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre deprem Christchurch kentinde meydana geldi. Kentin 91 km kuzeydoğusunda yaşanan deprem gece yarısından sonra tam 7.4 büyüklüğünde hissedildi. Yapılan ilk belirlemelere göre depremde herhangi bir can kaybı olmadı.

Deprem sonrası tsunami alarmı verildi

Yeni Zelanda’yı sallayan depremde can kaybının olması vatandaşları sevindirirken bölgede güvenlik önlemleri alındı. Bunun yanı sıra ABD Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi depremin hemen ardından tsunami uyarısı verdi. Christchurch’daki depremin sarsıntıları devam ederken, ilk sarsıntıların kentin 200 km uzağındaki  Wellington kentinde de ciddi anlamda hissedildi. Yeni Zelanda Başkanı John Key, twitter üzerinden paylaştığı mesajda “Umarım bu akşamki depremden sonra herkes güvendedir. Yeni Zelanda Sivil Savunma Kurumu depremin etkisini araştırıyor.” ifadelerine yer verdi.

 Geçtiğimiz günlerde de ABD’de şiddetli bir deprem yaşandı

Amerika Birleşik Devletleri akşam saatlerinde şiddetli deprem ile sarsıldı. Meydana gelen depremde ölen yada yaralanan olmadığı açıklandı.Amerika’yı sallayan depremi ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi duyurdu. Yapılan duyuruda Oklahoma eyaletinin Cushing şehrinde meydana geldiği açıklandı. Deprem saat 19.44 sıralarında tam 5 büyüklüğünde yaşandı. Cushing şehri petrol rezervleri ve rafineleri ile biliniyor. 5 büyüklüğündeki depremin Kannas, Arkanas, Missouri ve Little Rock kentlerinde de ciddi derece de hissedildi.italya-deprem

Amerika’da hissedilen deprem yürekleri ağza getirdi

Amerika’nın Oklahoma kentinde meydana gelen depremde ölen yada yaralanan olmadığı açıklandı. Depremin ardından Cushing Belediye Başkanı Steve Spears açıklama yaptı. Cushing Belediye Başkanı Steve Spears, depremden sonra şehirdeki yüz yıllık binaların inceleneceğini söyledi.