DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
72 bin Türk hacıdan kötü haber

72 bin Türk hacıdan kötü haber

Hac ibadetlerini yerine getirmek için kutsal topraklara giden 72 bin Türk hacıdan haber geldi. Türk hacılar hemen hastaneye akın etti\r\n

Hac ibadetlerini yerine getirmek için kutsal topraklara giden 72 bin Türk hacıdan kötü haber geldi. Türk hacılar hemen hastaneye akın ettiKutsal toprakların aşırı sıcak olmasından bunalan Türk hacılar serinlemek için açtıkları klimaların çarpmasıyla rahatsızlandılar. Ani hava değişiminin etkilediği hacılar hastanelere koştu. Türk hacılar soğuk algınlığı, üst yolunum yolları enfeksiyonu, yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle gittikleri hastanelerde bakım altına alındı.

Hastaneden ilk açıklama

Mekke Hastanesi Başhekimi Dr. Doğan Akdoğan, Türk hacılar hakkında bilgilendirmede bulundu. Herşeyin normal olduğunu ifade eden başhekim hacıları klimanın çarptığını söyledi. Başhekim Dr. Doğan Akdoğan, Hacı adaylarının gerek iklim şartlarının değişikliği, gerekse hastanelerde, otobüslerde, otellerde ve diğer yerlerde bulunan klimalara uyum sağlayamamaları nedeniyle bazı hastalıklar ortaya çıkıyor. Hacı adaylarımızın Türkiye’de alıştıkları fiziki şartların buradakinden farklı olması sebebiyle vatandaşlarımızda daha çok viral kökenli üst solunum yolları enfeksiyonları görülüyor.” dedi.turk-haci-adaylarini-klima-carpti72 bin hacı adayının öksürük, yüksek ateş, halsizlik, kırgınlık ve vücut ağrıları şikayetleri nedeni ile hastanelere akın ettiğini belirten Doğan, “Sağlık ocaklarımız ve hastanemizde hastalarımızı gerekirse ilaçlarını serumlara ilave edip, yatırarak tedavi ediyoruz. Onun dışında muayene ettikten sonra ilaçlarını yazıp, otellerinde tedavi edilmelerini sağlıyoruz. Bu yıl bizim açımızdan şükredilmesi gereken bir durum oldu. Geçmiş dönemler gibi olağanüstü bir durum olmadı. Salgın diyebileceğimiz bir hastalık hali yok. Rutin, iklim değişikliği ve seyahatler nedeniyle her zaman görülebilecek vak’alarla karşı karşıyayız.” şeklinde konuştu.Suudi Arabistan’daki sıcaklık oranının Türkiye’dekine göre çok daha yüksek olduğunu vurgularken, “Burası çok sıcak. Türkiye’de hiç klima kullanma alışkanlığı olmayan insanlar, burada devamlı klima önünde kalıyorlar. Bunların etkisiyle rahatsızlıklar meydana geliyor. İshal vak’aları da görülüyor. Ancak bu salgın denilecek bir durum arz etmiyor.” şeklinde bir yorumda bulundu.