DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
8 MART DÜNYA KADINLAR ( CANİLER ) GÜNÜ'MÜ?

8 MART DÜNYA KADINLAR ( CANİLER ) GÜNÜ'MÜ?

Değerli okuyucularım, Bir kaç gün sonra kutlanılacak olan ''Dünya Kadınlar Günü''nün analizini yapmak istiyorum. Günümüzde ( Hayat müşterektir) denilerek,kadına zulmediliyor.En ağır, en adi işlerde bile çalıştırılıyor. İslamiyet'te kadın ev içinde ve dışında çalışmak para   kazanmak zorunda mıdır?    Cahiliye döneminde (İslamiyet'ten) önce kadının hiç değeri yoktu. Araplar, kız çocuklarını diri diri gömüyorlardı. Kabe etrafında bile kadınlar

Değerli okuyucularım, Bir kaç gün sonra kutlanılacak olan ''Dünya Kadınlar Günü''nün analizini yapmak istiyorum.

Günümüzde ( Hayat müşterektir) denilerek,kadına zulmediliyor.En ağır, en adi işlerde bile çalıştırılıyor. İslamiyet'te kadın ev içinde ve dışında çalışmak para   kazanmak zorunda mıdır? 
 
Cahiliye döneminde (İslamiyet'ten) önce kadının hiç değeri yoktu. Araplar, kız çocuklarını diri diri gömüyorlardı. Kabe etrafında bile kadınlar çıplak dolaşırlardı.  İslamiyet gelince bu kötü adetler son bulmuştur.
 
Bugün dünya'da bir çok  kadın horlanmaktadır. Bir zamanlar Rusya'da da kadına zulmedildi. Zorla kolhozlara sokuldu. Erkek gibi en ağır işlerde, zorba ile çalıştırıldı. Fakat zulüm payidar olmadı ve bilindiği üzere 90'lı yıllarda Rusya tarumar oldular.
 
Kadın ve erkek bir bütünün nefsin çiftleştirilerek yaratılmış iki parçasıdır. Bu bakımdan insanlık hak ve değerleri açısından bir birine eşittir. İnsan oğlu hangi cinsten olursa olsun üstünlük takva dandır.
 
16/72: ALLAH SİZE KENDİ NEFİSLERİNİZDEN EŞLER YARATTI EŞLERİNİZDEN SİZE OĞULLAR VE TORUNLAR OLUŞTURDU…4/1: EY İNSANLAR!  SİZİ TEK BİR NEFİSTEN YARATAN,ONDAN EŞİNİ VAR EDEN, İKİSİNDEN DE BİRÇOK ERKEKLER VE KADINLAR ÜRETEN RABBİNİZE KARŞI GELMEKTEN SAKININ…
 
İslam dini kadına her zaman değer vermiş ancak dinin gereğini istismar eden güruhlar bunun zıddını yapmaya devam etmişlerdir.
 
Cennet Anaların ayağının altındadır manasını bir kere idrak ederek okuduğumuz zaman kadının önemini kavramış olacağız. Son 3-5 yıldır ülkemizde kadına karşı aşırı şiddet, taciz, tecavüz ve cinayetle sonuçlanan iğrenç durumlar sergilenmekte zaten son bir ay içerisinde her haber de kadın cinayetleri, tacizler sokak ortasında acımasız ve vicdansız görüntüleri izlediğimiz zaman yazıklar olsun erkekliğimize diyen erkek sayısı ne kadar?
 
Pantolon giymekle bıyık bırakmakla ve erkeklik uzvu ile erkeklik olmaz beyler! Kadın yaratılış itibari ile erkeklerden fiziki olarak zayıf ayrıca onlar bizlere Allah'ın emaneti güçlüyüz diye güçsüzü ezmek yetkisini bizlere kim verdi. Sizlerin hiç mi vicdanız sızlamıyor? Erkeklik hegemonyasının altına sığınmış zavallı beyinler kadını bir meta bir araç gibi görmekteler.
 
Kadına en büyük değeri Gazi Mustafa Kemal ATATATÜRK'ün verdiğini unutmamak gerek Dünya da ilk seçme ve seçilme hakkını vererek kadınların ülke yönetiminde söz sahibi olmasını sağlamıştır. Bu kadar cinayetlerin müsebbibi neler? Bunları devlet yetkililerimiz ne kadar araştırıyor veya önleme planları alıyor. Kadınlardan sorumlu Bakanlık nasıl reformlar yapıyor. Hiç bir haberimiz yok sadece cinayetten sonra hepimiz asın kesin demekten başka boşa sallıyoruz.
 
Adalet bakanlığı,İçişleri bakanlığı bu vahşetlerin önlemini hangi hassasiyette alıyorlar merak ediyoruz.Bu vahşetlerin çığ gibi büyümesini başlıca sebepleri İslamiyetten uzaklaşmış bir toplum olarak yaşantımızı idame ediyoruz. Sadece kimlikte yazdığı kadar müslüman bir toplumundan ne beklenilir. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantalitesiyle hareket edersek bir gün bu vahşet Allah muhafaza bizlerin veya yakınlarımızın kapısın çalar.
 
Herşeyden önce bilinçli ve inançlı toplum oluştuma yoluna gidilmeli ikinci nedeni ise sosyo ve ekonomik problemler insanların geçim sıkıntısı denilen illetten kurtulması cinayetler maddi ve manevi durumlardan kaynaklanmakta ayrıca kötü alışkanlık uyuşturucu, alkol ve buna benzer bağımlılık yapan zararlı maddelerin insan bilincini dejenerasyona uğratarak tembel, ürkek ve öz güvenini kaybetmiş toplum haline gelmemize sebep olmaktadır. Devlet yetkililerinin her gün midemizi bulandıran bu görüntülerin son bulması için kolları acil sıvamalı ve katı önlemler alınmalıdır. 8 Mart Kadınlar gününü caniler ve katiller günü olarak değil.
 
Rabbimizin emaneti olan kadınlarımızı yüceltme ve onure etme günümüz olarak kutlu olsun sevgilerimle…..