DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
AB, Ankara’ya Teknik Ekip Gönderiyor

AB, Ankara’ya Teknik Ekip Gönderiyor

AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, ‘vize muafiyeti’ ile ilgili görüşmeler için Ankara’ya teknik ekip gönderileceğini açıkladı.

AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans,  Türkiye ile yapıcı ve verimli görüşmeler gerçekleştirdiğini belirterek, ” Vize serbestisi ile ilgili geriye kalan son engelleri aşmak için ortak kararlılık söz konusu.” ifadesini kullandı.“ENGLELLERİ AŞMAK İÇİN KARARLILIK SÖZ KONUSU”Timmermans, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve  Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelikile görüşmesinin ardından  Twitter hesabından, “Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve ABBakanı Çelik’le yapıcı ve verimli görüşmelerimiz oldu.  Vize serbestisi ile ilgili geriye kalan son engelleri aşmak için ortak kararlılık söz konusu.” açıklamasında bulundu.ab-heyetvize-muafiyeti-icin-ab

Timmermans, önümüzdeki hafta AB’nin  Ankara’ya teknik bir ekip göndereceğini ve görüşmelere devam edileceğini ifade etti.

Avrupa Birliği Komisyonu, 4 Mayıs’ta Türk vatandaşlarının Schengen ülkelerine vizesiz seyahat etmesini öngören bir tavsiye kararı almış ancak vizelerin kaldırılabilmesi için 72 kriterden geriye kalan 5’inin de tamamlanması gerektiğini belirtmişti. Bu şartlar arasında terör tanımının değiştirilmesi de bulunurken,  AvrupaParlamentosu (AP) tüm kriterler karşılanana kadar AB Komisyonu’nun teklifini oylamama kararı almıştı.