DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
AB’den Kayseri’deki patlama için taziye telefonu

AB’den Kayseri’deki patlama için taziye telefonu

Dün sabah saatlerinde Kayseri’de yaşanan hain terör saldırısının ardından AB’den taziye mesajı geldi. AB saldırıyı en sert şekilde kınadığını ifade etti.\r\n\r\n

Dün sabah saatlerinde Kayseri’de yaşanan hain terör saldırısının ardından AB’den taziye mesajı geldi. Avrupa Birliği saldırıyı en sert şekilde kınadığını ifade etti.Dün sabah saatlerinde çarşı izinlerini kullanmak için yola çıkan askerlerin hedef alındığı hain saldırı dünya basınında yerini aldı. Tüm Türkiye sabah saatlerinde gelen haberle yıkılırken, diğer ülkelerden de kınama mesajları geldi. Avrupa Birliği Dış Eylem Servisi (EEAS), AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini saldırı ile ilgili olarak Türkiye’ye taziye dileklerini iletti. Federica Mogherini hain saldırının hemen ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu arayarak başsağlığı dilediğini ifade etti.

AB’den Türkiye’ye telefon!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde Kayseri’deki hain terör saldırısını şiddetle kınadığının da altını çizdi. Bunun yanı sıra PKK ve onun uzantısı olan TAK’ın da AB’nin terör örgütleri listesinde yer aldığını ifade etti. Ve terörle mücadele kapsamında AB ile Türkiye’nin işbirliğinin devam ettiğini de vurguladı. Kayseri’deki patlamanın yanı sıra Suriye’deki durumu da değerlendirdiğini, iki ülke olarak diyalog kanallarının açık tutulmasını istediğini belirtti.

Kayseri’deki hain saldırıya dünyadan ilk tepkiler

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev: Kardeş Türkiye’nin yanındayız

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği mesajda, Türkiye’yi terörizme karşı mücadelesinde desteklediğini ve daima yanında olduklarını söyledi.Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in mesajı şöyle; “Kayseri’de yapılan acımasız saldırıları sonucu Türk askerlerinin şehit olması ve yaralanması haberi bizi son derece üzdü. Bu kanlı olayı lanetliyor, korkunç bir belaya çevrilmiş olan terörizme karşı mücadelenizde sizi destekliyoruz ve daima kardeş Türkiye’nin yanındayız. Baş vermiş bu trajedi ile ilgili size, ölenlerin ailelerine ve yakınlarına, kardeş Türkiye halkına şahsım ve Azerbaycan halkı adına başsağlığı dileklerimi iletiyor, yaralananlara acil şifa diliyorum. Allah rahmet etsin”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: İşbirliği artırmaya hazırız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Kayseri’deki alçak saldırıyı ilk kınayan isimlerden biri. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Kayseri’deki alçak saldırı ile ilgili taziyelerini ileten Putin telgrafta Türkiye’yle işbirliğini artırmaya hazır olduğunu belirtti.Ayrıca Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Taziye dileklerini ileten Lavrov, Çavuşoğlu ile Suriye krizini ele aldı.